پارتیشن اصلی

ساختمان های مسکونی امروزی، به خاطر تراکم جمعیت، عموما مساحت زیادی ندارند. به خصوص در شهرهای بزرگ، ناچار هستیم که مدام بر ارتفاع ساختمان ها بیافزاییم و به این ترتیب جای بیشتری برای سکونت اهالی شهر بسازیم. اما واقعیت این جاست که با وجود کوچک بودن واحدهای مسکونی، اگر به درستی نتوانیم از فضا استفاده ی بهینه ببریم، احتمالا زندگی کردن بسیار سخت خواهد شد.

یکی از بهترین چیزهایی که می تواند فضا را به خوبی تفکیک کند و استفاده از محیط را راحت تر کند، همین پارتیشن ها هستند. حتما شما هم تا به حال در محیط های مختلف، این پارتیشن ها را دیده اید و به خوبی می دانید که چه تاثیری در محیط می توانند داشته باشند.

به عنوان مثال، زندگی در یک واحد فلت می تواند چالش های خاص خود را داشته باشد. مثلا دیگر محیطی برای خواب یا تعویض لباس یا هرگونه فضای خصوصی نمی توانید داشته باشید. اما با وجود این پارتیشن های جداکننده، دیگر لازم نخواهد بود که نگران این مسائل باشید.

بیشتر بخوانید : دکوراسیون منازل و انواع آن

علاوه بر این می توانید که با این پارتیشن ها، محیط زندگی خود را زیباتر نیز بکنید. در واقع یکی از اصلی ترین عناصری که در دکوراسیون داخلی به کار میرود، همین پارتیشن ها هستند.

اما اجازه بدهید قبل از این که به سراغ انواع پارتیشن برویم، در مورد کارکرد این وسیله صحبت کنیم. اگر تصمیم به خرید پارتیشن دارید، توصیه می کنیم در ابتدا این مطلب را مطالعه کنید و اطلاعات کاملی راجع به آن به دست آورید.

پارتیشن و انواع آن

پارتیشن چیست؟

همان طور که از نامش هم مشخص است، این وسیله قرار است جداکننده و قسمت کننده باشد. در واقع با استفاده از پارتیشن می توان محیط را تقسیم بندی کرد و به این ترتیب استفاده ی بهینه ای از فضا نمود. مثلا تصور کنید که یک سالن خیلی بزرگ در اختیار دارید که تنها از بخش کوچکی از آن استفاده می کنید. در چنین شرایطی می توان با نصب یک پارتیشن، این فضا را به محیط های کوچکتری تقسیم کنیم.

این پارتیشن ها ممکن است از جنس های مختلفی باشند و در جاهای متفاوتی از آنها بهره گرفت. البته باید بگوییم که در گذشته بیشترین استفاده از پارتیشن در محیط های تجاری صورت می گرفت اما امروزه در خانه های مسکونی نیز از آن استفاده می کنند.

در واقع این پارتیشن ها می توانند جای دیوارها را بگیرند و جدا کننده ی محیط باشند. استفاده از این پارتیشن ها، قطعا هزینه و وقت کمتری نسبت به ساخت و ساز دارد و سریع و بی دردسر صورت می گیرد. به عنوان مثال بیشتر مواقع از پارتیشن ها برای کاربردهای زیر استفاده می شود:

برای جداسازی فضای پذیرایی و نشیمن به کار می رود.

اگر فضای مشترکی میان اتاق خواب و مطالعه وجود دارد، می توان از پارتیشن برای جداسازی آن استفاده کرد.

بیشتر بخوانید : انواع مبل کلاسیک

هم چنین با پارتیشن می توان بخشی از اتاق خواب را به رختکن تبدیل نمود.

آشپزخانه ها نیز می توانند محلی برای استفاده از پارتیشن ها باشند و محل قرار گرفتن میز ناهارخوری را از دیگر بخش های آشپزخانه جدا کنند.

مزایای پارتیشن بندی چیست؟

گرچه اصلی ترین مزیت پارتیشن بندی این است که می توانید فضا را تفکیک و تقسیم کنید اما می توان مزایای زیر را نیز برای این محصول برشمرد:

اول از همه این که فضایی خصوصی و محرمانه می سازد که طبیعتا در آپارتمان های کوچک غنیمت است.

هم چنین نظم خوبی به بخش های مختلف خانه می دهد.

برای دکوراسیون داخلی، المان زیبایی به حساب می آید و می تواند به زیباتر کردن محیط کمک زیادی بکند.

همان طور که اشاره کردیم، می توان با استفاده از یک پارتیشن از فضاهای بزرگ خالی، استفاده های متفاوت و متعددی کرد.

در نهایت این که اگر بخواهیم با استفاده از دیوار این تفکیک بین فضاها را ایجاد کنیم، هزینه و دردسر زیادی خواهد داشت. اما با وجود پارتیشن ها، دیگر لازم نیست که نگران قیمت و هزینه باشیم.

انواع پارتیشن

خصوصیات پارتیشن

اولین ویژگیهایی که یک پارتیشن مناسب باید داشته باشد این است که بتواند به خوبی یک فضای خصوصی برای افراد به وجود بیاورد. به این معنی که نباید دیدی به داخل داشته باشد یا این که صدا را منتقل سازند.

دومین ویژگی ضروری برای یک پارتیشن این است که نصب ساده و راحتی داشته باشد. اگر قرار به دردسر باشد، نصب پارتیشن به ساخت آجر نمی ارزد.

اصلا و ابدا نباید پارتیشن مورد نظر ضخامت زیادی داشته باشد و جای زیادی بگیرد.

بیشتر بخوانید : آبنما

مهم است که ماده ی سازنده ی پارتیشن عایق کننده باشد و استحکام خوبی از خود نشان دهد.

هم چنین باید پارتیشن مورد نظرتان بتواند مقاومت خوبی در برابر حمله حشرات مختلف داشته باشد.

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که باید هر پارتیشنی داشته باشد این است که بتواند از نور اصلی خانه تغذیه شود و لازم به نصب یک نور جداگانه برای آن نباشد. هم چنین باید به گونه ای طراحی شود که سرما و گرما به درستی از طریق آن توزیع شوند.

انواع پارتیشن

همان طور که گفتیم پارتیشن ها را می توان در جاهای مختلفی از منزل استفاده کرد. اما به طور کلی پارتیشن ها را به دو دسته ی ثابت و متحرک تقسیم می کنند. پارتیشن های ثابت را با پیچ و مهره به زمین متصل می کنند تا حرکت نکند.

اما پارتیشن های متحرک را می توان جا به جا کرد و بسته به نیاز، آن را در جای دیگری قرار داد.

مثلا تصور کنید که شما می خواهید محل کارتان را پارتیشن بندی کنید که هر کارمندی محلی برای انجام کار خود داشته باشید. در چنین شرایطی واضح است که باید به سراغ پارتیشن های ثابت بروید. اما اگر می خواهید فضایی برای رختکن در خانه داشته باشید، توصیه ی ما این است که به سراغ پارتیشن یا همان پاراوان های متحرک بروید.

پارتیشن چوبی

به طور کلی، می توان پارتیشن ها را از لحاظ متریال به کار رفته، به دسته های زیر تقسیم کرد:

پارتیشن چوبی

شاید رایج ترین نوع پارتیشن که در بازار موجود است، پارتیشن های چوبی باشد. به طور کلی المان های چوبی به خاطر گرما و صمیمیتی که با خود به همراه می آورند محبوبیت زیادی در میان خریداران دارند و پارتیشن های چوبی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما یکی از مهم ترین نکاتی که در مورد پارتیشن های چوبی وجود دارد این است که نباید آن ها را در معرض رطوبت قرار داد چرا که ممکن است طبله کنند و بعد از مدتی دچار فرسودگی و خرابی شوند. بهترین جای استفاده از این پارتیشن ها در اتاق پذیرایی، غذاخوری یا اتاق خواب است.

پارتیشن ام دی اف

یکی دیگر از پارتیشن هایی که امروزه به شدت رایج شده است، پارتیشن های ام دی اف است. با توجه به این که چوب متریال گران قیمتی به حساب می آید، استفاده از این پارتیشن ها می تواند گزینه ی به صرفه تری و بهترین به حساب بیاید. به طور کلی پارتیشن MDF در برابر حملات حشرات مختلف مقاوم تر است و هم چنین عایق صوتی نیز به حساب می آید. در حال حاضر در خیلی از جاها می توان پارتیشن هایی از جنس ام دی اف را مشاهده کرد.

پارتیشن فلزی

از فلزات می توان در جاهای مختلف دکوراسیون داخلی استفاده کرد اما پارتیشن های فلزی( آهن، برنج و آلومینیوم) چیز دیگری هستند. این پارتیشن ها مقاومت فوق العاده ای از خود نشان می دهند و به سادگی خم نمی شوند. در واقع ضربه و فشار، آسیب چندان زیادی به این پارتیشن ها وارد نمی کند. می توان از پارتیشن های فلزی در جاهای متفاوتی استفاده کرد. هم چنین باید اشاره کنیم که قیمت پارتیشن فلزی نیز بسته به جنس فلز به کار رفته در آن، ممکن است متفاوت باشد.

پارتیشن پی وی سی

حتما تا به حال نام PVC به گوشتان خورده است و می دانید که این ماده، نوعی پلاستیک فشرده و سخت است که در صنایع مختلف از آن استفاده می شود. یکی از اصلی ترین مزیت های پارتیشن هایی که از جنس پی وی سی ساخته می شوند این است که بسیار سبک می باشند و قیمت مناسبی هم دارند. هم چنین باید ذکر کنیم که مقاومت خیلی خوبی در برابر رطوبت دارند و می توان از آن ها در محیط های مرطوب مثل حمام و سرویس های بهداشتی نیز استفاده نمود.

پارتیشن شیشه ای

شاید یکی از رایج ترین پارتیشن هایی که در محیط های دفتری و شرکتی استفاده می شود، پارتیشن های شیشه ای باشند که نور به خوبی از میان آن ها عبور می کند. به این ترتیب لازم نیست که برای تک به تک این محیط ها، از لامپ های اضافه استفاده کرد و مصرف برق را بالا برد. هم چنین می توان از شیشه های مختلفی مثل شیشه سکوریت، شیشه های رنگی و …برای تنوع دادن به فضای استفاده نمود.

علاوه بر این باید اشاره کنیم که پارتیشن های شیشه ای، تمیز کردن ساده تری دارند و با یک دستمال می توان آن را تمیز کرد. هم چنین گاهی مواقع می توانند به عنوان عایق صوتی نیز استفاده شوند ( به شرطی که از شیشه های مرغوب و دوجداره برای ساخت پارتیشن استفاده شده باشد)

پارتیشن سفالی

یکی دیگر از پارتیشن هایی که در محیط های مخصوص از آن استفاده می شود، پارتیشن های سفالی است که از سفال برای ساخت آن استفاده می کنند. این پارتیشن ها را می توان به شکل سفال های توخالی یا توپر تهیه کرد. اگر می خواهید که پارتیشن شما سبک باشد، توصیه می کنیم از سفال های توخالی استفاده کنید. یکی از بزرگ ترین مزایای این پارتیشن ها در این است که در برابر حرارت و صوت عایق به حساب می آیند.

پارتیشن آجری

یکی دیگر از پارتیشن های ثابت در دکوراسیون خانه، پارتیشن های آجری است که به شکل یک لایه آجر ساخته می شوند و روی آن را با خاک و گچ می پوشانند و سپس رنگ آمیزی می کنند. این نوع پارتیشن بسیار ارزان و به صرفه است. علاوه بر این در برابر حریق نیز مقاومت دارد. می توان از آجرهای مختلفی مثل آجر نسوز نیز برای ساخت این پارتیشن استفاده نمود.

بیشتر بخوانید : هوشمندسازی ساختمان

پارتیشن کنافی

حتما شما هم نام کناف را شنیده اید و می دانید که بیشتر مواقع از کناف برای سقف استفاده می شود. در واقع کناف نوعی صفحه ی گچی است که به شکل پیش ساخته می باشد. پارتیشن های کنافی نیز به همین شکل ساخته می شوند و توسط پیچ در جای مخصوص به خود قرار می گیرند. این نوع پارتیشن ها به خاطر ساختار ویژه ی خود، به شکل پارتیشن های ثابت به کار می روند. داخل این پارتیشن ها خالی است و به همین علت می توان از مواد مختلف درون آن ها استفاده کرد تا عایق سازی صوتی و حرارتی صورت بگیرد.

همچنین باید اشاره کنیم که پارتیشن های کنافی مقاومت خوبی در برابر زلزله دارند و آوار نمی سازند. در نهایت این که سرعت اجرای آن ها نیز بسیار بالاست و فورا می توان آن را به مرحله ی نهایی رساند.

پارتیشن پارچه ای

یکی از ساده ترین و در عین حال زیباترین پارتیشن های موجود در بازار، پارتیشن های پارچه ای هستند که علاوه بر زیبایی، قیمت خیلی پایین هم دارند و به خوبی می توانند جدا کننده باشند. البته باید بگوییم که قطعا پارچه نمی تواند به خوبی عایق صوت و حرارت باشد، اما در عوض شست و شوی آن بسیار ساده است و حریم خصوصی مورد نظر نیز با استفاده از پارتیشن ها به وجود می آید.

پارتیشن گیاهی

در نهایت، نوع دیگری از پارتیشن هم وجود دارد که از پوشش گیاهی برای تقسیم بندی فضا استفاده می کند. استفاده از عناصر سبز و طبیعی در محیط منزل می تواند حسی از صمیمیت و گرما را به افراد القاء کند. علاوه بر این، می تواند بهترین گزینه برای طرفداران طبیعت باشد و انرژی محیط را افزایش دهد. منظورمان از پارتیشن های گیاهی، استفاده از گیاهان پیچکی است که می توانند به خوبی یک سطح درست کنند.

پارتیشن چوبی و انواع آن

در نهایت می خواهیم مژده ای برای تمام کسانی داشته باشیم که به نحوی با فروش پارتیشن سر و کار دارند و در این حیطه مشغول به کار می باشند. وب سایت سازه یاب، دارای یکی از بهترین بانک های اطلاعات ساختمانی کشور است. مشتریان شما در میان همین ساختمان های در حال ساخت تهران و حومه هستند. بنابراین با خریداری یک بانک اطلاعات ساختمانی، می توانید به اطلاعات این مشتریان دست پیدا کنید و یک استراتژی درست برای فروش بیشتر محصولات خود داشته باشید.

 

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.