آشنایی با انواع ملات های ساختمانی و کاربرد آنها

ساختمان سازی بدون ملات امکان پذیر نیست. به هر نقطه ای از ساختمان که نگاه می کنید، رد پای ملات های ساختمانی را می بینید.

از همان زمانی که اولین خشت روی خشتی دیگر گذاشته شد، بشر می دانست که برای باقی ماندن این سازه، نیازمند ملاتی است که آن ها را به هم بچسباند. در طول سال های اخیر، ملات های زیادی به بازار عرضه شدند و هر یک از آن ها کاربرد خاصی دارند.

بعضی از آن ها را برای ساخت تیرچه بلوک به کار می روند. برخی دیگر برای آجرچینی استفاده می شوند و حتی در بعضی مواقع از ملات های ساختمانی برای نصب کاشی و سرامیک نیز استفاده می شود.

بنابراین کاربردهای آن بسیار متنوع است و البته نباید فراموش کرد که مواد به کار رفته در آن ها نیز ممکن است متنوع باشند.

در این مقاله از وبسایت سازه یاب می خواهیم در مورد انواع ملات های ساختمانی صحبت کنیم. اگر تصمیم دارید اطلاعات خود را در خصوص این موضوع بیشتر کنید، توصیه می کنیم با ما همراه باشید.

ملات ساختمانی چیست؟

 

ملات ساختمانی چیست؟

وقتی که از ملات ساختمانی صحبت می کنیم، در واقع منظورمان چیست؟

ملات های ساختمانی می توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. تصور نکنید که تنها مورد استفاده شان در چسباندن مصالح ساختمانی مختلف است. در واقع اگر بخواهیم تعریف درستی در مورد ملات داشته باشیم باید بگوییم که ملات های ساختمانی، مثل روح یک سازه هستند. روحی که تمام اجزا را به خود متصل می کند و در نهایت پیکربندی سازه را شکل می دهد.

به طور کلی، ملات می تواند نیروی وارد شده به سازه را به طور یکنواخت توزیع کند. همچنین قدرت و استحکام سازه را نیز بالاتر می برد و باعث دوام آن می شود.

علاوه بر این، می توان نقاط خالی ساختمان را با ملات های مختلف پر کرد. بسته به این که قرار است کدام نواحی خالی پر شود، می توان از یک ملات خاص استفاده کرد.

بیشتر بخوانید : مصالح مهم و کاربردی در صنعت ساختمان

بنابراین می بینیم که تنوع ملات های ساختمانی و کاربردشان بسیار بالاست و نمی توان صرفا به عنوان یک اتصال دهنده، آن ها را معرفی کرد.

اگر نگاهی دقیق به ظاهر تمام ملات ها بندازیم، متوجه چند نکته ی ساده می شویم:

تمام ملات ها ظاهر خمیری شکل دارند و انعطاف پذیر هستند.

در واقع این اصل و اساس یک ملات ساختمانی است. اما مواد تشکیل دهنده ی خود ملات چیست؟

به طور کلی، ملات دارای سه ماده ی پرکننده، روان کننده و چسبنده است!

برای پر کنندگی معمولا از مصالحی مثل شن و ماسه استفاده می شود. طبیعتا وظیفه ی روان کنندگی هم به عهده ی آب است. از سیمان، گچ و آهک هم می توان به جهت ایجاد خاصیت چسبندگی در ملات های ساختمانی استفاده کرد.

هر چقدر کیفیت مواد چسبنده در ملات ساختمانی بالاتر باشد، طبیعتا کیفیت خود ملات نیز افزایش پیدا می کند. به همین دلیل است که توصیه می شود برای ساخت ملات از سیمان یا گچ های باکیفیت استفاده شود تا مقاومت ملات و استحکام آن افزایش پیدا کند.

البته در این میان نباید اهمیت پر کننده ها را نیز فراموش کرد. در واقع پر کننده ها می توانند مثل استخوان بندی عمل کنند و منجر به دوام و استحکام ملات شوند.

نکته ی بسیار حائز اهمیتی که در این میان وجود دارد این است که نباید از هر ملاتی در هر جایی استفاده شود. تغییر در میزان مواد اولیه ی ملات می تواند منجر به تغییر ویژگی های آن شود. همچنین گاهی مواقع ممکن است مواد اولیه نیز تغییر کند و در نهایت منجر به ایجاد یک ملات جدید شود.

بیشتر بخوانید : ساختمان چیست؟ هر آنچه که در مورد ساختمان باید بدانید

در نتیجه قبل از هر چیزی باید کاربرد ملات مورد نظر را بدانید و سپس از آن استفاده کنید. برخی از ملات ها برای آجرچینی، سنگ فرش کردن و…به کار می روند و برخی دیگر به جهت استحکام سازه در سقف، کف و…استفاده می شوند.

ملات های ساختمانی چه کاربردی دارند؟!

اما چرا ملات ها را استفاده می کنیم؟ آیا تنها دلیلش همان اتصال بخش های مختلف یک ساختمان است؟

در واقع ملات های ساختمانی می توانند برای رفع نواقص ساختمان سازی نیز استفاده شوند. مثلا ممکن است گاهی مواقع، اندازه ی قطعات مختلف یک ساختمان متفاوت باشد، این جاست که یک ملات استاندارد می تواند به کمکتان بیاید و نقص موجود را برطرف کند.

در مورد اهمیت ملات های ساختمانی همین بس که بدون آن ها، نمی توان اجزای یک ساختمان را به صورت یکپارچه در کنار هم قرار داد.

ملات ها را می توان در موارد زیر استفاده کرد:

  • آجر چینی
  • اجرای نمای ساختمان
  • اجرای کفپوش و پارکت
  • کاشی کاری و سرامیک
  • نصب آجرهای دکوراتیو
  • اجرای پشت بام( موزاییک و…)

با توجه به موارد کاربرد ملات های ساختمانی، می توان گفت که تقریبا در تمام بخش های ساختمان سازی به کار می آیند.

انواع ملات های ساختمانی

در ادامه تصمیم داریم به معرفی برخی از مهم ترین ملات های ساختمانی بپردازیم.

ملات کاهگل (Clay & Straw mortar)

احتمالا قدیمی ترین ملاتی که در ساختمان سازی وجود دارد، ملات گل و کاهگل است.

 

ملات کاهگل

برخی از ما هنوز هم بوی مطبوع کاهگل را می توانیم در بینی های خود استشمام کنیم! البته مدت هاست که این ملات ساختمانی، جای خود را به ملات های پیچیده تری داده است اما در برخی از خانه های روستایی و قدیمی، همچنان کاربرد دارد.

بیشتر بخوانید : ابزار و وسایل موردنیاز برای ساخت‌وساز

اصلی ترین ماده ای که در ملات کاهگل کاربرد دارد، خاک رس است. همان طور که گفتیم این ملات در خانه های قدیمی و خشتی کاربرد دارد.

اما چه شد که ملات کاهگل دیگر به کار نمی آید؟ در واقع معایب آن چه بود؟

به دلیل استفاده از خاک رس در ساختار این ملات، مشکلات زیادی به وجود می آمد. مثلا بعد از خشک شدن ملات گل و کاهگل، سطح آن ترک می خورد و خراب می شد. به همین دلیل بود که اساسا کاه را به ترکیب آن اضافه می کنند اما واقعیت این جاست که افزودن کاه نمی تواند کمک چندانی به پیشگیری از ترک خوردن این ملات کند.

البته ملات کاهگل مزیت هایی هم دارد. مثلا می توان گفت که وزن زیادی به سازه تحمیل نمی کند. در نتیجه، ساختمانی که از ملات گل استفاده می کند چندان سنگین نخواهد بود.

البته در کنار این مزیت، باید عنوان کنیم که کاهگل می تواند شبیه به عایق حرارتی نیز عمل کند. در نتیجه، محیط هایی که از این نوع ملات ساختمانی استفاده می کنند، معمولا خنک تر هستند.

بیشتر مواقع از ملات مزبور در اندود کردن سقف زیرشیروانی و آب بندی پشت بام استفاده می شود.

اما بعد از وقوع چند زلزله ی مهیب در کشور، ساختمان سازان متوجه شدند که استفاده از ملات های حاوی خاک رس نمی تواند چندان عاقلانه باشد. چرا که گرد و غبار ناشی از فرو ریختن این ملات ها، خیلی سریع منجر به خفگی افرادی می شد که در زیر آوار مانده اند.

تمام این معایب باعث شد که خانه های جدید از ملات گل و کاهگل استفاده نکنند و این روش، به جز در برخی از مناطق روستایی، کاملا منسوخ شود.

ملات گچ (Gypsum mortar)

یکی دیگر از رایج ترین ملات هایی که در ساختمان سازی به کار می رود، ملات گچ است. ساخت ملات گچ یکی از راحت ترین دستورالعمل ها را دارد. کافیست مقدار مناسبی از گچ را با آب مخلوط کنید تا ملات گچ به دست بیاید.

 

ملات گچ (Gypsum mortar)

البته دقت داشته باشید که برای ساخت ملات گچ باید مقدار دقیق ترکیب آب با گچ را بدانید. چرا که ممکن است گچ خیلی زود سفت شود یا این که شُل باقی بماند.

یکی دیگر از نکاتی که به هنگام کار با ملات گچ باید بدانید این است که خیلی زود می گیرد و سفت می شود. به همین دلیل باید درست قبل از اجرای کار، آن را آماده کرد.

البته روش هایی هم وجود دارد که با استفاده از آن ها، زمان گیرش گچ را طولانی می کنند. مثلا می توان به آن خاک رس، خمیر آهک یا سریشم نجاری اضافه کرد تا گچ دیرتر بگیرد.

اما کاربرد ملات گچ چیست؟

بیشتر مواقع از گچ برای پوشش سطوح مختلف استفاده می کنند. گاهی مواقع هم برای زیرکاری به کار می آید.

بافت این ملات کاملا نرم است و زمانی که روی یک سطح (مثلا سیمانی) کشیده می شود، بافت سفیدرنگی خوبی را می سازد. به همین جهت است که اصلی ترین کاربرد گچ، برای سفیدکاری ساختمان است.

همچنین رنگ پذیری گچ بسیار بالاست. به همین دلیل پیش از رنگ آمیزی ساختمان، دیوارهای سیمانی یا بتنی را گچ کاری می کنند تا آمادگی آن برای رنگ آمیزی را بالاتر ببرند.

علاوه بر این از ملات گچ برای تزئین دیوار و سقف نیز استفاده می شود. ساخت سقف های کناف و پیش ساخته نیز با استفاده از ملات گچ صورت می گیرد.

در نتیجه، می توان گفت که یکی از پر کاربردترین ملات های موجود در بازار ساختمانی، ملات گچ است.

ملات ماسه و سیمان (Sand and Cement mortar)

احتمالا یکی از اصلی ترین و رایج ترین ملات هایی که در مراحل سفت کاری ساختمان به کار می آید، ملات ماسه و سیمان است. تقریبا در اجرای تمام بخش های ساختمانی، از این ملات استفاده می شود چرا که پایه و اساس استحکام یک ساختمان به همین ملات برمی گردد.

 

ملات ماسه و سیمان (Sand and Cement mortar)

مقاومت ملات ماسه و سیمان بسیار زیاد است و به همین دلیل است که در مراحل مختلف به کار می آید.

در این ملات از ماسه به عنوان پر کننده استفاده می شود و سیمان هم نقش چسبنده را به عهده دارد. معمولا تلاش می شود که از سیمان های باکیفیتی مثل سیمان پرتلند استفاده شود که خلل و فرج کمتری دارند و به همین دلیل، مقاومتشان زیادتر است.

برخی مواقع برای این که مقاومت ملات سیمان و ماسه را بیشتر کنند از یک سری مواد افزودنی استفاده می کنند. مثلا استفاده از خاک رس، مواد آلی و سولفات در ساخت این ملات رایج است.

البته باید در نظر داشته باشید که مقدار استفاده از این افزودنی ها بسیار کم و ناچیز است و صرفا به عنوان کمک کننده به کار می آیند.

بارها گفتیم که ملات ماسه و سیمان بسیار مقاوم است. در نتیجه، برای آجرچینی، آجرنما و…استفاده می شود.

برای چسباندن بلوک های مختلف نیز از این نوع ملات استفاده می شود و کاربردهای فراوانی در ساختمان سازی دارد.

البته این نوع ملات ساختمانی خالی از عیب و ایراد هم نیست. مثلا اگر در سطوح وسیع از این ملات استفاده شود، دچار ترک خوردگی می شود. گاهی هم جمع می شود و سطح صاف و یکدست ملات را به هم می زند.

بنابراین باید بدانید که ملات ماسه و سیمان بیشتر برای نقاطی به کار می آید که تنها فاکتور مهم، مقاومت و استحکام است. پس به درد نازک کاری و امور ظریف ساختمانی نمی خورد.

ملات گچ و خاک (Clay Plaster mortar)

یکی دیگر از قدیمی ترین ملات هایی که در ساختمان سازی استفاده می شود، ملات گچ و خاک است. البته این ملات هنوز هم رواج خود را حفظ کرده است و در خیلی از نقاط استفاده می شود.

 

ملات گچ و خاک (Clay Plaster mortar)

به طور کلی، اگر خاک را به گچ اضافه کنیم، زمان گیرش گچ بیشتر می شود و فرصت بیشتری برای اجرا می دهد.

به همین دلیل است که معمولا از ملات گچ و خاک در اجرای نقاطی از ساختمان استفاده می شود که نیازمند زمان و فرصت بیشتری هستند. مثلا اجرای تیغه ها، ساخت لایه ی آستر و طاق با استفاده از ملات گچ و خاک صورت می گیرد.

ملات گچ و پرلیت (Perlite Plaster mortar)

یکی دیگر از ملات های پر کاربرد در ساختمان سازی، ملات گچ و پرلیت است. اما قبل از این که بدانیم ملات گچ و پرلیت چیست، باید درک درستی نسبت به پرلیت داشته باشیم.

 

ملات گچ و پرلیت (Perlite Plaster mortar)

پرلیت در واقع خاکی است که از نوعی سنگ آتشفشانی به دست می آید. اگر نگاه دقیقی به ترکیبات این خاک بندازیم، متوجه می شویم که اصلی ترین ماده ی به کار رفته در آن، سیلیس است. سیلیس اصلی ترین ماده ای است که در ساخت شیشه به کار می آید.

بیشتر بخوانید : دیوارپوش و انواع آن

زمانی که خاک پرلیت را به اندازه ی کافی حرارت بدهیم، به اندازه ی 4 الی 30 برابر حجم اول خود منبسط می شود و بزرگ می گردد.

در نتیجه، اصلا عجیب نیست که از این خاک برای ساخت نوعی ملات استفاده شود که عایق صوتی و حرارتی است. در واقع اصلی ترین کاربرد ملات گچ و پرلیت این است که در محیط هایی به کار بروند که عایق سازی صوتی و حرارتی، اهمیت ویژه ای دارد.

علاوه بر این، استفاده از این ملات باعث می شود که آتش به اسکلت ساختمان نرسد. در نتیجه، از ریختن کلی سازه به هنگام آتش سوزی جلوگیری می کند.

ملات گچ و آهک (Lime Plaster mortar)

احتمالا شما هم شنیده اید که آهک نوعی گاز سمی از خود ساتع می کند که بعد از مدتی، می تواند برای سلامت ریه ها مضر باشد. اما واقعیت این جاست که استفاده از این ماده برای ساخت ملات های ساختمانی نیز بسیار کاربردی است.

 

ملات گچ و آهک (Lime Plaster mortar)

ملات گچ و آهک رایج ترین و بهترین گزینه برای استفاده در ساختمان هایی است که در محیط های مرطوب واقع شده اند. مثلا ملات رایج در نقاط شمالی کشور، ملات گچ و آهک است. اما چرا؟

آهکی که در این ملات وجود دارد می تواند گاز کربنی که در هوا وجود دارد را به خود جذب کند. اما بعد از این، چه اتفاقی رخ می دهد؟

آهک موجود در این ملات، کاملا سفت و غیرقابل نفوذ می شود. به این ترتیب دیگر آب یا حتی بخار آب هم نمی توانند از آن عبور کنند. در نتیجه، ساختمان ضدآب می شود.

این ویژگی می تواند برای خیلی از نقاط ساختمان که در معرض مستقیم آب و رطوبت هستند، به کار بیاید.

ملات ماسه و آهک (Sand & Lime mortar)

در این نوع ملات هم از کاربرد آهک در جذب گاز دی اکسید کربن هوا استفاده شده است. در واقع این نوع ملات نیز زمانی به کار می آید که بخواهیم سطح خاصی را اندود کنیم. به این ترتیب سطح مزبور را غیرقابل نفوذ و سخت خواهیم کرد.

استفاده از ماسه در این ملات نیز به منظور استحکام و مقاومت بیشتر است.

ملات گچ و ماسه (Sand Ploster mortar)

همان طور که گفتیم، گچ ماده ی بسیار خوبی برای ساخت ملات است. در صورتی که با مواد دیگر ترکیب شود، می توان از آن ملات های مختلفی به دست آورد. یکی از این ملات های ساختمانی که در ترکیب با گچ ساخته می شود، ملات گچ و ماسه است.

 

ملات گچ و ماسه (Sand Ploster mortar)

این ملات می تواند مقاومت خوبی در برابر رطوبت داشته باشد. به همین دلیل است که اصلی ترین کاربرد آن در زیرساخت اندودهایی است که در نواحی ساحلی و رودخانه ای به کار می روند.

در واقع با استفاده از گچ و ماسه، می توان محیط را تا حدی در برابر نفوذ آب، ایمن ساخت.

طبیعتا بسیار حائز اهمیت است که گچ و ماسه ی مزبور، از کیفیت قابل قبولی برخوردار باشند.

ملات باتارد (Batard mortar)

تا به این جای مقاله از ملات هایی صحبت کرده ایم که مدت های زیادی در ساختمان سازی به کار رفته اند. اما پیشرفت صنعت ملات سازی به همین جا خلاصه نشد.

 

ملات باتارد (Batard mortar)

برخی از ملات های امروزی، ترکیبات پیچیده تری دارند و از تکنولوژی پیشرفته تری استفاده می کنند. یکی از این ملات ها، ملات باتارد است.

ترکیبات اصلی این ملات، سیمان، آهک و ماسه است. هر یک از این مواد باید به اندازه ی مشخصی استفاده شوند تا ملات مزبور درست از آب دربیاید.

یکی از نکات جالب توجه در مورد ملات باتارد این است که میزان ماده ی پرکننده در این ملات باید 3 برابر ماده ی چسبنده باشد. به این معنی که ماسه ی به کار رفته در ملات باتارد، باید سه برابر سیمان باشد.

در صورتی که نتوان این مقیاس را به درستی اجرا کرد، ملات بعد از مدتی جمع شده و ترک برمی دارد.

اگر هم بیشتر از 3 برابر شود، کارایی خود را از دست می دهد و دیگر نمی توان گفت که یک ملات است.

فراموش نکنید که حجم ماسه باید سه برابر باشد و حجم آب و آهک نیز یک برابر باشد.

وجود آهک در این ملات مشخص می کند که کاربرد اصلی آن برای ضد آب کردن نقاط مختلف است. مثلا برای کف سازی کانال های آب از ملات باتارد استفاده می شود.

البته در این میان می توان به کاربردهای بی نظیر ملات باتارد در آجر چینی و ساخت نما نیز اشاره کرد.

به طور کلی، این ملات را می توان با ماسه های ریزدانه یا درشت دانه کار کرد. اگر می خواهیم خواص ضدآب آن را افزایش بدهیم، میزان آهک استفاده شده در آن را باید بیشتر از سیمان کرد.

ملات آماده

در کنار تمام ملات هایی که معمولا به دست استاد بنا یا معمار ساخته می شوند، ملات هایی هم وجود دارند که در محیط کارخانه به دست می آیند و به صورت آماده، عرضه می شوند. این ملات ها که به نام ملات خشک شناخته می شوند، رواج زیادی پیدا کرده اند و در ساختمان سازی های مدرن به کار می ایند.

یکی از اصلی ترین مزیت هایی که در مورد ملات آماده وجود دارد این است که خطای انسانی در آن جا ندارد. مثلا برخی از بناها، به هنگام ترکیب مواد اولیه ی ملات دقت کافی را ندارند و ملات مزبور، ایده آل نخواهد بود.

اما ملات آماده این مشکل را ندارد. معمولا در ساخت آن از سیمان، سنگدانه و مواد افزودنی استفاده می شود.

همان طور که گفتیم، مصالح ساختمانی از تکنولوژی های جدیدی استفاده می کنند و امروزه، ملات آماده نتیجه ی استفاده از همین فناوری های مدرن است.

اگر تصمیم به خرید این ملات آماده دارید، می توانید آن را به شکل فله ای یا پاکتی خریداری کنید.

ملات سیمان بنایی (Cement mortar)

یکی دیگر از ملات هایی که در ساختمان سازی استفاده می شود، سیمان بنایی است. همان طور که از نامش هم پیداست این ملات برای بناها و ساختمان سازان کاربرد دارد و برای دیوارچینی و…به کار می رود.

 

ملات سیمان بنایی (Cement mortar)

اصلی ترین سیمانی که در این ملات به کار می رود، سیمان پرتلند معمولی است. در کنار سیمان، از مواد دیگری هم به عنوان پر کننده استفاده می شود. مثلا از مواد حباب ساز استفاده می شود تا عایق سازی صوتی دیوار را افزایش داد.

همچنین از پودر سنگ آهک نیز استفاده می شود تا سطح مورد نظر، ضدآب شود. نکته ی بسیار مهمی که در خصوص این ملات باید بگوییم این است که مقاومت چندان بالایی ندارد. در نتیجه استفاده از آن در محیط هایی که مقاومت اهمیت مضاعفی دارد، توصیه نمی شود.

برخی از مزیت ها و ویژگی های ملات سیمان بنایی این است که ترک نمی خورد و دچار جمع شدگی نمی شود. کاملا خمیری شکل است و به همین دلیل اجرای آن ساده می باشد.

فراموش نکنید که برای نصب آجر دکوراتیو یا اجرای کف پوش هایی مثل سرامیک و کاشی نباید از این ملات استفاده کرد چرا که مقاومت چندانی ندارد و بعد از مدتی، خراب می شود.

ملات گل و آهک (Clay lime mortar)

درست است که استفاده از ملات های گل و کاهگل خیلی وقت است که منسوخ شده اما نباید فراموش کنیم که هنوز هم در برخی از مناطق روستایی و مرطوب از ملات هایی شبیه به آن استفاده می شود. ترکیب گل و آهک، نوعی ملات می سازد که مقاومت بالایی در برابر رطوبت خواهد داشت.

 

ملات گل و آهک (Clay lime mortar)

با افزودن آهک به ملات گل، می توان علاوه بر ضدآب کردن محیط، از ترک خوردن گل بعد از خشک شدن نیز جلوگیری کرد.

نکته ی جالب توجه دیگری که در مورد خاک رس به کار رفته در ملات گل وجود دارد، این است که سیلیس موجود در آن نیز بالاست. در نتیجه زمانی که آهک را به آن اضافه می کنیم، از آب شکستگی و وارفتگی ملات جلوگیری می کند و می توان کاربردهای متنوع و زیادی از آن داشت.

ملات سیمان و آهک (Cement & Lime mortar)

یکی از معروف ترین سیمان و آهک هایی که در بازار موجود است، سیمان و آهک پوزولانی می باشد. اما این محصول چگونه به دست می آید؟

 

ملات سیمان و آهک (Cement & Lime mortar)

اگر مواد پوزولانی را با آب و آهک مخلوط کرده و تحت یک درجه حرارت عادی قرار داد، نوعی سیمان به دست می آید که کیفیت خیلی بالایی دارد و در تولید ملات های سیمانی کاربردهای زیادی دارد.

در واقع از زمانی که چنین سیمانی به دست آمد، دیگر برای ساخت ملات سیمان از سیمان پرتلند استفاده نمی شود.

مهم ترین ویژگی در مورد این ملات سیمان و آهک پوزولانی این است که مقاومت کمی دارد و دیر می گیرد. به همین دلیل است که برای اجرای بخش هایی از ساختمان سازی که نیازمند وقت بیشتری است، از این نوع ملات استفاده می شود.

علاوه بر این، قیمت مناسب تری در قیاس با ملات سیمان پرتلند دارد و به همین دلیل برای ساختمان سازی اقتصادی و به صرفه، می توان از آن استفاده کرد.

قیمت انواع ملات های ساختمانی

حالا که با انواع ملات های ساختمانی آشنا شدید، احتمالا می خواهید قیمت هر یک از این محصولات را نیز بدانید.

همان طور که گفتیم، ملات های ساختمانی انواع زیادی دارند و در هر یک از آن ها، مواد اولیه ی متفاوتی به کار رفته است. بنابراین نمی توان گفت که قیمت هر یک از آن ها چقدر می شود.

به طور کلی، فاکتورهای مختلفی در تعیین قیمت یک ملات اثرگذار است:

  • مواد اولیه ی به کار رفته در ملات ساختمانی
  • افزودنی های به کار رفته در آن
  • نوع سیمان، آهک یا گچ به کار رفته در ملات
  • حجم و اندازه ی ملات

در صورتی که می خواهید ملات مزبور را خودتان درست کنید، باید اندازه ی هر یک از مواد اولیه را به دقت بدانید و سپس اقدام به مخلوط کردن آن ها کنید. هزینه ی خرید هر یک از این مواد اولیه، در نهایت منجر به قیمت نهایی ملات ساختمانی خواهد شد.

ملات های آماده نیز به صورت پاکتی یا حجمی فروخته می شوند.

فراموش نکنید که اهمیت ملات در ساختمان سازی بسیار بالاست. در نتیجه باید از ملات های باکیفیت و مواد اولیه ی استاندارد در ساخت آن استفاده شود.

بانک اطلاعات ساختمانی سازه یاب

تمام کسانی که در مشاغل ساختمانی فعالیت می کنند، به خوبی می دانند که اصلی ترین مشتریان آن ها، ساختمان ها و پروژه های در حال ساخت است.

 

sazeyab logo

اگر فروشنده ی ملات ساختمانی یا مواد اولیه ی آن ها هستید، می دانید که مشتریان شما همین ساختمان ها هستند. ساختمان هایی که به مصالح شما نیاز دارند.

اما پیدا کردن شماره تماس، آدرس و اطلاعات مربوط به این ساختمان ها کار ساده ای نیست. اینجاست که پای بانک اطلاعات ساختمانی سازه یاب وسط می آید.

این بانک اطلاعاتی، جامع ترین دیتابیس ساختمان های در حال ساخت تهران است. مرجعی بزرگ برای تمام کسانی که در مشاغل ساختمانی مشغول هستند و به دنبال مشتریان جدید می باشند.

شما می توانید از طریق این بانک اطلاعاتی، تمام چیزی که مربوط به ساختمان ها و پروژه های عمرانی تهران و حومه است را به دست آورید. از شماره تماس سازندگان گرفته تا آدرس دقیق پروژه های ساختمانی!

به این ترتیب می توانید استراتژی درستی برای تبلیغات خود داشته باشید و سریع تر به هدف خود برسید.

اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد پروژه های ساختمانی و بانک اطلاعات ساختمان سازه یاب به دست آورید، حتما صفحه ی اصلی سایت را بررسی کنید و سوالات خود را با کارشناسان سازه یاب در میان بگذارید.

سخن آخر

ملات های ساختمانی می توانند اساس و بنیان یک ساختمان باشند. این ملات ها قطعات بخش های مختلف را به هم متصل می کنند و باعث یکپارچه سازی ساختمان می شوند. در نتیجه نباید اهمیت آن ها را دست کم گرفت.

به هنگام ساختمان سازی، ملات ها را باید با دقت انتخاب کرد و بهترین مواد اولیه را برای ساخت این ملات ها به کار گرفت. به این ترتیب می توان اطمینان داشت که ساختمان نهایی، مقاوم و مستحکم خواهد بود.

انواع ملات های ساختمانی در نقاط مختلف سازه به کار می روند و هر یک از آن ها، کاربرد ویژه ای دارند. بنابراین پیش از به کار گیری هر یک از این ملات ها، توصیه می کنیم اطلاعات بیشتری در موردشان به دست آورید.

در نهایت امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.