محتوا :
اگر بخواهیم یکی از گرما بخش ترین وسایل منزل را نام ببریم، احتمالا باید شومینه را ذکر کنیم. شومینه ها نه تنها باعث ایجاد حرارت می شوند، بلکه به واقع حرارت و صمیمیتی را نیز در منزل به وجود می آورند که قابل وصف نیست. امروزه خیلی از خانه های مدرن و سنتی مجهز به شومینه هستند و از آن استفاده می کنند. به همین علت است که در این مطلب می خواهیم به سراغ معرفی شومینه و انواع آن برویم.
این وسیله ی کاربردی که حرارت بخش است به انواع مختلفی تقسیم می شود. این تقسیم بندی ها ممکن است بر اساس سوختی که مصرف می کنند یا حتی جنسی که از آن ساخته شده اند باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا انواع شومینه از لحاظ مختلف را با هم بررسی کنیم.
انواع شومینه از لحاظ سوخت
همان طور که گفتیم یکی از اصلی ترین دسته بندی های شومینه ها، بر اساس سوختی است که به کار می روند. برای انتخاب یکی از این شومینه هایی که در ادامه معرفی می کنیم باید به فضایی که در آن می خواهید شومینه را به کار ببرید فکر کنید.
بیشتر بخوانید : لوستر سقفی و انواع آن
شومینه هیزمی
اگر بخواهیم به یکی از سنتی ترین و اصیل ترین شومینه های موجود اشاره کنیم، باید نام شومینه هیزمی را ببریم. همان طور که از نامش هم پیداست سوخت اصلی این شومینه هیزم است و با سوزاندن کنده های چوب، حرارت ایجاد می کند.
البته باید چند نکته ی مهم را در نظر داشته باشید. اول از همه این که شومینه های هیزمی باید در فضاهای بزرگی مثل ویلا به کار بروند چرا که در فضاهای کوچک به خاطر تهویه ی هوا، امکان استفاده از این شومینه ها وجود ندارد.
یکی از اصلی ترین مزیت هایی که استفاده از شومینه های هیزمی به همراه دارد این است که حس طبیعت را به همراه می آورد. صدای ترق ترق سوختن چوب می تواند هر کسی را مدهوش کند و آرامش بی نظیری به همراه بیاورد.
به همین دلیل است که خیلی از افراد در ویلاهای خود از شومینه های هیزمی استفاده می کنند.
بیشتر بخوانید : انواع مدلهای کلاسیک
البته نباید فراموش کنیم که در کنار این مزایا، شومینه های هیزمی عیب و ایراداتی نیز دارند که یکی از اصلی ترین مشکلات این نوع شومینه ها این است که نمی توان حرارت تولید شده را کنترل کرد. به همین خاطر مقدار اتلاف انرژی زیاد است. در حقیقت شما نمی توانید بفهمید که چقدر نیاز به سوختن کنده های چوب دارید.
در ضمن سوزاندن چوب به طور مداوم دود ایجاد می کند و به همین دلیل، فضای شومینه باید مرتب تمیز شود تا راه دودکش نیز بسته نشود.
در ضمن نصب دودکش برای شومینه های هیزمی ضرورت دارد چرا که دود حاصل از سوختن چوب باید به خارج از منزل هدایت شود.
شومینه گازی
یکی دیگر از رایج ترین شومینه های موجود در بازار، شومینه های گازی است که نسبت به شومینه ی هیزمی جدیدتر است اما همان ظاهر را دارد. در واقع اصلی ترین فرق میان این دو نوع شومینه این است که این شومینه با گاز کار می کند و از چوب به عنوان سوخت استفاده نمی کند. در واقع اگر بخواهیم تمام شومینه ها را بررسی کنیم، متوجه خواهیم شد که شومینه های گازی بهترین جایگزین برای شومینه های هیزمی به حساب می آیند چرا که نه دودی ایجاد می کنند و هم این که میزان حرارت و گرمای آن ها قابل کنترل است.
بیشتر بخوانید : سیستم اعلام حریق
بنابراین استفاده از این شومینه کاملا صرفه ی اقتصادی دارد و طراحی آن نیز زیبا و منحصر به فرد است. می توان شومینه های گازی را با جنس های مختلف تهیه کرد. از جنس آجر گرفته تا جنس های شیشه ای و ال سی دی دار که به درد فضاهای مدرن و مینیمال می خورند.
شومینه های گازی را می توان با هزینه های خیلی کمتری در خانه نصب کرد و از مزیت داشتن یک محیط آرامش بخش و گرم لذت برد. همچنین خود شومینه های گازی به دسته بندی های متفاوتی تقسیم می شوند. مثلا شومینه های کنجی یا شومینه های دایره ای شکل و …
شومینه برقی
وسایل برقی یکی از بهترین جایگزین ها برای وسایلی بودند که با حرارت و گرما کار می کردند. یکی از این وسایل که به راحتی جایگزین مدل های قدیمی تر شد، شومینه ی برقی است. این شومینه ها با نیروی برق کار می کنند و می توان به سادگی آن ها را تنظیم کرد. اگر هم فضای خانه به قدر کافی گرم شد می توانید خیلی ساده و راحت آن را خاموش کنید. اگر بخواهید محصولی ارزان و به صرفه خریداری کنید، احتمالا شومینه های برقی بهترین گزینه ی شما خواهند بود. در ضمن نصب این شومینه ها از دیگر انواع آن ارزان تر است و دردسر خاصی هم ندارد.
هم چنین باید اشاره کنیم که شومینه های برقی به ندرت خراب می شوند و نیازمند تعمیر خواهند بود. در واقع هزینه ی نگهداری از این شومینه ها در قیاس با دیگر شومینه ها خیلی پایین تر است. البته دود نیز ایجاد نمی کنند و در نتیجه تهویه ی مطبوع هوا را نیز بر هم نخواهند زد. در ضمن از سوخت های تجدید ناپذیر مثل گاز یا…استفاده نمی کند و در نتیجه می توان آن را طرفدار محیط زیست برشمرد. چرا که اتلاف انرژی ندارد.
بیشتر بخوانید : فلاور باکس
هم چنین تنوع این محصول از لحاظ طراحی و شکل نیز بسیار بالاست. شما می توانید در ابتدا دکوراسیون منزل خود را با دقت بررسی کنید و سپس با توجه به نوع آن، بهترین شومینه را خریداری کنید.
نصب شومینه های برقی به آماده سازی خاصی نیاز دارد و خیلی ساده و راحت صورت می گیرد. هم چنین هزینه ی نصب آن نیز در قیاس با دیگر انواع شومینه که به هنگام ساخت منزل، ساخته می شوند نیز بسیار پایین است.
شومینه الکلی
اگر بخواهیم یکی از جدیدترین وسایل گرمازا را نام ببریم، احتمالا باید نام شومینه الکلی را ببریم که اخیرا رواج زیادی در بازار این محصولات پیدا کرده است. این نوع شومینه ها دودکش نمی خواهند چرا که دودی ایجاد نمی کنند. می توان شومینه های الکلی را در هر کجا از منزل نصب نمود و دردسر خاصی ندارند. همان طور که از نامشان نیز پیداست اصلی ترین سوخت این شومینه ها، الکل یا اتانول است. البته باید اشاره کنیم که گرمایی که این نوع شومینه ها ایجاد می کنند چندان زیاد نیست و با شومینه های هیزمی نمی توان مقایسه کرد. اما برای گرم کردن محیط های کوچک میتوانند گزینه ی خوبی باشند.
بیشتر بخوانید : آبنما
یکی از اصلی ترین مزایای این نوع شومینه ها این است که دود و دی اکسید کربن تولید نمی کنند و از این لحاظ طرفدار محیط زیست به حساب می آیند. در ضمن یکی دیگر از برترین مزایای این نوع شومینه ها این است که قابلیت جا به جایی نیز دارند و می توان آن را در محیط های مختلفی به کار گرفت.
تا به اینجای کار در مورد نوع سوختی که شومینه ها به کار میبرند صحبت کردیم و آن ها را بر همین اساس دسته بندی کردیم. در ادامه می خواهیم به انواع شومینه از لحاظ جنس به کار رفته در آن ها بپردازیم. با ما همراه باشید.
انواع شومینه از لحاظ متریال به کار رفته
یکی دیگر از شاخصه هایی که برای تقسیم بندی شومینه ها به کار میرود، متریال مورد استفاده ی آن هاست. در واقع بر اساس جنس شومینه ها آن ها را به چند دسته تقسیم می کنند که شامل موارد زیر است:
شومینه سنگی
شاید معروف ترین و رایج ترین انواع شومینه ها، شومینه هایی باشند که در ساخت آنها از سنگ های مختلف استفاده شده است. استفاده از سنگ در ساخت شومینه، فضای خانه را گرم تر و صمیمی تر می سازد. البته باید توجه داشته باشید که از شومینه های سنگی نیز در جاهایی استفاده می شود که محیط بزرگی دارند. در ضمن بهتر است به سراغ استفاده از سنگ هایی بروید که در برابر حرارت مقاومت بسیار بالایی دارند.
شومینه آجری
یکی از معروف ترین و بهترین شومینه های موجود در بازار، شومینه های آجری هستند که از جنس آجر نسوز ساخته می شوند. این آجرها تنوع رنگ و شکل خیلی زیادی دارند و به خاطر همین تنوع است که خیل از افراد، به سراغ خرید آن می روند. علاوه بر این حالت سنتی آجرها باعث می شود که استفاده از این نوع شومینه ها در فضاهایی که استایل بوهیمن و سنتی دارند خیلی رایج تر باشد. (مثل رستوران ها سنتی و کافه های قدیمی یا ویلاها)
شومینه چدنی
یکی دیگر از متریالی که برای ساخت شومینه به کار میروند، چدن است. این نوع شومینه ها که با نام شومینه انگلیسی نیز شناخته می شوند بسیار زیبا هستند و می توان آنها را در جاهای زیادی با استایل های متفاوت به کار برد. فرقی نمی کند که دکوراسیون خانه تان مدرن است یا کلاسیک! چرا که در هر صورت می توانید از شومینه های چدنی استفاده کنید.
می توان شومینه های چدنی را هم با سوخت گاز و هم چوب تهیه کرد. همه چیز به سلیقه و نیاز شما بستگی دارد. البته باید بگوییم که به هرحال قیمت این نوع شومینه ها در قیاس با دیگر شومینه های موجود در بازار بالاتر است چرا که چدن متریال گران قیمتی می باشد.
شومینه کُنجی
یکی دیگر از شومینه های محبوب در بازار، شومینه های کنجی هستند که به نام شومینه سه گوش شناخته می شوند و همان طور که از نامشان نیز مشخص است معمولا برای پُر کردن فضاهای گوشه ی خانه و اتاق مناسب هستند. یکی از اصلی ترین تفاوت هایی که در ساخت این نوع شومینه ها وجود دارد توجه به تقارن و نسبت ها است. چرا که در گوشه ی خانه ساخته می شوند. هم چنین مصالح به کار رفته در این نوع شومینه ها باید سبک تر و ساده تر نیز باشد.
شومینه شیشه ای
یکی از مدرن ترین و در عین حال ساده ترین شومینه هایی که در بازار موجود است، شومینه های شیشه ای است که از جنس شیشه ی مقاوم سکوریت ساخته می شوند. این شیشه دوام خیلی زیادی در برابر ضربه و حرارت دارد و به همین خاطر در ساخت شومینه های شیشه ای به کار می رود. این نوع شومینه ها زیبایی منحصر به فردی دارند و می توانید آن ها را در جاهای مختلفی از خانه کار بگذارید. هم چنین نصب آن ها نیز ساده است و نیازی هم به تعمیرات ندارند.
شومینه های کاشی و سرامیک
کاشی و سرامیک نیز به عنوان یکی از اصلی ترین متریال به کار رفته در کاشی و سرامیک شناخته می شوند. تنوع سرامیک و کاشی به قدری است که می تواند شومینه های متنوعی داشته باشید. البته این نکته را حتما به خاطر داشته باشید که جنس کاشی و سرامیک به کار رفته در این نوع شومینه ها باید در برابر حرارت مقاوم باشند.
شومینه بتنی
بتن ها به عنوان یکی از متریال مقاوم در برابر گرما و حرارت شناخته می شوند و تعجبی ندارند که از آن در ساخت شومینه نیز استفاده شود. شومینه های بتنی به خاطر ظاهر ساده و یکدست خود در خانه های مدرن و مینیمال به کار می روند.
سازه یاب، بهترین بانک اطلاعات ساختمانی
حالا که با شومینه و انواع آن آشنا شدید، می خواهیم خبری خوش به تمام کسانی بدهیم که در کار ساخت و اجرای شومینه های مختلف هستند. اگر در یکی از مشاغل مربوط به ساخت و نصب شومینه ها هستید، احتمالا به خوبی می دانید که یکی از اصلی ترین مشتریان شما سازندگان و پیمانکاران ساختمان های در حال ساخت تهران هستند. شما با در اختیار داشتن یک بانک اطلاعات ساختمانی، می توانید به اطلاعات این سازندگان( شماره تلفن، محل ساخت پروژه، متراژ و …) دسترسی داشته باشید و به این ترتیب، استراتژی بهتری برای تبلیغ محصول خود داشته باشید.
بیشتر بخوانید : داکت اسپلیت
با استفاده از یک بانک اطلاعات ساختمانی می توانید بازار خود را گسترش داده و رونق گسترده ای در کار خود ایجاد کنید.
سازه یاب،یکی از بهترین و آپدیت ترین بانک های اطلاعات ساختمانی را در اختیار دارد تا شما با استفاده از آن بتوانید تمام پروژه های ساختمانی که به خدمات شما احتیاج دارند را به سادگی پیدا کنید و بازاریابی داشته باشید.