کاشی و سرامیک خانه

یکی از اصلی ترین مراحلی که در نازک کاری انجام می شود، کاشی کاری و نصب سرامیک هاست. بدون کاشی و سرامیک، کف خانه جلوه ی نازیبایی پیدا می کند و به نظر می آید که تکمیل نشده است. به همین دلیل، مرحله کاشی کاری و سرامیک کاری بسیار جدی گرفته می شود و استادکاران و متخصصین زیادی در این حوزه مشغول به کار هستند.

خوشبختانه امروزه تنوع رنگ و طرح کاشی و سرامیک به قدری زیاد است که می توانید انواع مختلفی از آن را تهیه کنید. فرقی نمی کند که دکوراسیون داخلی منزل شما چگونه است یا این که به چه به طرح و رنگی علاقه دارید، چرا که به هر حال خواهید توانست که طرح مورد علاقه تان را پیدا کنید.

در این مطلب تصمیم داریم به انواع کاشی و سرامیک اشاره کنیم و بگوییم که هر کدام از چه متریالی ساخته شده اند و جنس و کیفیتشان به چه صورت است. در صورتی که می خواهید اقدام به خرید کاشی و سرامیک کنید، توصیه می کنیم ادامه ی این مطلب را از دست ندهید.

انواع کاشی

طبیعتا زمانی که می خواهید برای منزل خود کاشی تهیه کنید، باید به نکات خیلی زیادی تهیه کنید. همان طور که گفتیم کاشی و سرامیک انواع و اقسام خیلی زیادی دارند و می توانند از جنبه های مختلف دسته بندی شوند. اما اگر بخواهیم از لحاظ ساختار کاشی، آن ها را دسته بندی کنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

کاشی های پرسلانی

این نوع کاشی ها که در دمای خیلی بالا ساخته می شوند، از لحاظ مقاومت بسیار بالاست. از دیگر ویژگی های فوق العاده ی کاشی های پرسلانی این است که تراکم خیلی بالایی دارند و در برابر ضربه ها و فشارهای قوی، مقاومت خوبی از خود نشان می دهند.

کاشی بدنه سیمانی

یکی دیگر از بهترین کاشی های موجود در بازار، کاشی هایی است که با نام کاشی بدنه سیمانی شناخته می شوند. برای تولید این کاشی ها، ماده ی سازنده ی آن ها را داخل یک قالب می ریزند. سپس با حرارت بالا می پزند و اجازه می دهند که به صورت طبیعی خشک شوند.

اگر بخواهید که بافت این کاشی رنگی شود هم می توان از رنگ در مواد سازنده ی آن استفاده کرد. بعد از این که این کاشی ساخته شد، بهتر است جهت جلوگیری از لکه شدن آن و نفوذ ناپذیری بیشتر، آن را درزگیری کنید.

کاشی موزائییک

یکی از معروف ترین و رایج ترین کاشی های موجود در بازار، کاشی های موزاییکی است. این نوع کاشی ها را از جنس پرسلان می سازند یا سرامیک! غالب مواقع سایز و ابعاد آن نیز حدود 2.5 سانتی متر است. برای این که آن ها را نصب کنید می توان دو راه در پیش گرفت:

اولین راه این است که آن ها را به صورت تکی نصب کرد یا این در ابتدا آن ها را روی یک صفحه ی پلاستیکی یا کاغذی نصب نمود و بعد از آن استفاده کرد. این موزاییک ها دارای دو نوع لعاب دار و بدون لعاب هستند.

کاشی موزاییک

کاشی سنگفرش

شباهت این کاشی ها با آجر زیاد است و فرق این دو کالا، در ضخامتشان است. در واقع ضخامت کاشی سنگفرش از آجر کمتر است. بیشتر مواقع از این کاشی برای محیط هایی مثل کف ساختمان، پاسیو و یا حمام استفاده می گردد. حتما یادتان باشد که این نوع کاشی ها نیز به درزگیری و بندکشی نیاز دارند.

کاشی آجری

شکل و ظاهر این کاشی نیز شبیه به آجر است اما برای نواحی خاص استفاده می شود. چینش این کاشی ها، اصلی ترین ویژگی آن هاست. می توان با یک چینش زیبا آن ها را به شکل های خاص و متنوعی درآورد و زیبایی خاصی را به محیط می بخشند.

کاشی لعاب دار

حتما شما هم از این نوع کاشی ها دیده اید. همان طور که از نامش پیداست این کاشی ها لعاب دارند. به این معنی که بعد از پخت کاشی، یک سطح شیشه ای روی آن می زنند تا شفاف تر و براق تر شود. این سطح شیشه ای را می توان در رنگ های و طرح های متنوعی تولید کرد. با چسباندن این لعاب به کاشی می توان آن را زیباتر ساخت و علاوه بر این، تمیز کردنش نیز ساده تر و راحت تر خواهد بود.

بیشتر مواقع از این کاشی های لعاب دار برای محیط های مرطوب مثل حمام و دستشویی استفاده می شود. اما امروزه از طرح های متنوع کاشی لعاب دار برای آشپزخانه و جاهای دیگر منزل نیز استفاده می شود.

یکی از بهترین ویژگی های کاشی لعاب دار این است که طرح و تنوع خیلی خوبی دارد و در همه جا می توان از آن استفاده کرد.

کاشی های معدنی

این کاشی ها را بعد از نصب درزگیری می کنند چرا که لعاب ندارند و در محیط های مرطوب، ممکن است که مقاومت خود را از دست بدهند. بیشتر مواقع می توان این کاشی های معدنی را در محیط های عمومی مثل مراکز تجاری ارزان قیمت دید. چرا که هم قیمت پایین تری دارند و هم این که دوامشان خوب است. بیشتر مواقع رنگ این نوع کاشی ها، قرمز یا نارنجی است.

بیشتر بخوانید: انواع شیرآلات ساختمانی

کاشی های مکزیکی

یکی از اصلی ترین فرق های این نوع کاشی که به نام کاشی سالتیو نیز شناخته می شود، این است که در معرض هوا و به شکل طبیعی خشک می شود و آن را در کوره نمی پزند. این کاشی نیز بدون لعاب است و باید حتما آن را درزگیری کنید. چرا که ممکن است رطوبت به آن آسیب وارد کند.

کاشی های سرامیک

این نوع کاشی ها نیز که شکل و ظاهری شبیه به سرامیک دارند، به دو نوع لعاب دار و بدون لعاب تقسیم می شوند. در واقع مواد اولیه ی این نوع کاشی ها، رس یا کانی های مشابه است و باید تمام مراحل تولید و تهیه ی آن تحت حرارت بالا صورت بگیرد.

کاشی های طرح چوب

یکی از رایج ترین و بهترین کاشی هایی که امروزه می توانید از بازار تهیه کنید، کاشی هایی است که طرح چوب دارند. مثلا فرض کنید که می خواهید حمام یا دستشویی خود را چوبی بسازید. اما احتمالا می توانید حدس بزنید که چوب که در معرض رطوبت چه اتفاقی برایش خواهد افتاد. به همین خاطر، در چنین مواقعی استفاده از کاشی هایی که طرح چوب دارند می تواند بهترین گزینه ی ممکن باشد.

این کاشی ها می توانند نمای محیط را بسیار گرم و طبیعی جلوه دهند و زیبایی بی نظیری به همراه بیاورند. مخصوصا اگر از رنگ های روشن تر کاشی طرح چوب استفاده کنید!

البته باید اشاره کنیم که این کاشی ها را می توان در جاهای دیگری مثل دیوار نیز استفاده کرد. سبک این کاشی ها نیز متنوع و زیاد است. برخی از افراد ترجیح می دهند که از سبک های مدرن برای منزل خود استفاده کنند و برخی دیگر سبک کلاسیک یا روستیک را ترجیح می دهند. هر کدام از این طرح ها را که انتخاب کنید، زیبایی منحصر به فردی خواهند داشت.

کاشی طرح چوب

این کاشی ها مقاومت خیلی خوبی نیز دارند و می توانند جایگزین خیلی خوبی برای خود چوب باشند. مهم تر از همه این است که در برابر رطوبت و نم مقاومت خوبی از خود نشان می دهند.

شباهت میان کاشی های طرح چوب با خود چوب بسیار زیاد است. به طوری که در نگاه اول بعید است که بتوان تفاوت آن را با چوب تشخیص داد. از هر لحاظ که به این کاشی های طرح چوب نگاه کنید، انتخاب مناسب و به صرفه ای محسوب می شوند.

کاشی پشم چوب

یکی از موادی که امروزه برای ساخت کاشی مورد استفاده قرار می گیرد، پشم چوب است. این ماده عایق پذیری محصول را بالاتر می برد و در نتیجه از مصرف بیهوده انرژی جلوگیری می کند. از هر لحاظ کاشی هایی که با پشم چوب ساخته می شوند، مناسب و مفید می باشند. کاشی های پشم چوب را از ترکیب سیمان، فیبر و آب به دست می آورند. به همین خاطر است که بازگشت پذیر خواهند بود و بهترین گزینه برای کسانی محسوب می شود که به محیط زیست اهمیت می دهند.

یکی از اصلی ترین ویژگی های کاشی پشم چوب این است که می تواند جلوی ورود و خروج صدا را بگیرد. در واقع با استفاده از این کاشی می توانید محیط خود را به طور کامل عایق سازی کنید و منزلی آرام برای خود بسازید.

هم چنین باید اشاره کنیم که این کاشی ها بسیار سبک هستند و وزن زیادی به سازه وارد نمی کنند. طرح و تنوع این کاشی ها هم بالاست و می توانید بر اساس سلیقه ی خود یکی از آن ها را انتخاب کنید.

اگر فروشنده ی کاشی و سرامیک هستید و به دنبال مشتری های بالقوه ی خود می گردید، حتما باید یک بانک اطلاعات ساختمانی در اختیار داشته باشید. بانک اطلاعات ساختمانی سازه یاب، به عنوان یکی از بهترین دیتابیس ساختمان های در حال ساخت تهران و کرج، می توانید بهترین مکان برای آغاز بازاریابی شما باشد.

بیشتر بخوانید: سیستم اعلام حریق

انواع سرامیک

سرامیک نیز یکی دیگر محصولاتی است که برای پوشاندن کف و دیوارها به کار می رود. درست مثل کاشی، سرامیک را نیز می توان از لحاظ مختلف دسته بندی کرد.

به عنوان مثال، در ادامه به انواع سرامیک از لحاظ جنس پرداخته ایم:

سرامیک پرسلان

این نوع سرامیک ها را معمولا از خاک رس تصفیه شده می سازند. البته در ترکیب آن ها از ماسه ریز، پودر فلدسپار نیز استفاده می کنند. در واقع این ترکیب این مواد باعث می شود که استحکام سرامیک بالاتر برود. هم چنین باید در نظر داشته باشیم که سرامیک های پرسلانی را در دمای بسیار بالا می پزند. به این ترتیب تخلخل آن ها کمتر می شود و در نتیجه مقاومت خیلی خوبی پیدا می کنند. این سرامیک ها در قیاس با دیگر انواع سرامیک، قیمت بالاتری هم دارند.

سرامیک غیر پرسلانی

این نوع سرامیک ها برخلاف سرامیک غیر پرسلانی از خاک رس تصفیه نشده ساخته می شود. به همین خاطر مقاومت کمتر پیدا می کند. هم چنین فشار کمتری در پروسه ی ساخت به آن وارد می شود. در ساختار این نوع سرامیک ها از بعضی افزودنی های معدنی نیز استفاده می شود.

سرامیک پرسلان

انواع سرامیک از لحاظ ظاهر

سرامیک ها را معمولا از بابت شکل ظاهری نیز تقسیم بندی می کنند. دو نوع سرامیک مات و براق داریم که هر کدام مزایا و ویژگی های خاص خود را دارند.

سرامیک های براق، اصلی ترین دلیل براق بودنشان، لعابشان است. در واقع هر چقدر لعاب براق تر باشد و پرداخت بهتری از آن روی سطح سرامیک صورت بگیرد، کیفیت سرامیک براق نیز بالاتر خواهد بود.

نوع دیگر از سرامیک ها، سرامیک های مات هستند که بیشتر مواقع در خانه ها و محیط هایی که طراحی مینیمال و کلاسیکی دارند استفاده می شود.

یادتان نرود که سرامیک های براق لغزنده هستند. بنابراین بهتر است در محیط های مرطوبی مثل سرویس بهداشتی از این نوع سرامیک ها استفاده نشود.

بیشتر بخوانید: دکوراسیون منازل و انواع آن

انواع سرامیک از لحاظ درجه سختی

یکی از اصلی ترین نکاتی که در مورد درجه سختی سرامیک باید بدانید این است که هرچقدر خاک رس آن بیشتر باشد و در دما و فشار بیشتری تولید گردد، سختی و مقاومتش نیز بیشتر خواهد شد. به طور کلی پنج نوع سرامیک از لحاظ درجه ی سختی تولید می شود. اگر سرامیک شما درجه 1 باشد، به این معنی است که در برابر عوامل محیطی مختلف مثل رطوبت و فرسایش و …مقاومت خیلی کمی دارد.

طبیعتا هر چقدر که درجه ی آن بالاتر برود، سختی و مقاومتش نیز بالاتر خواهد بود. بیشتر مواقع از سرامیک هایی با درجه سختی 1 در محیط هایی استفاده می شود که رفت و آمد در آن کم است.

فرق میان کاشی و سرامیک

ممکن است خیلی ها این دو محصول را با هم اشتباه بگیرند اما بهتر است بدانید که سرامیک و کاشی در ساختار خود تفاوت های عمده ای دارند. در واقع کاشی از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول که قسمت اصلی و استخوان بندی کاشی است. بخش دوم نیز لعابی است که روی کاشی کشیده می شود.

حال در صورتی که لعاب کشیده شده روی کاشی، از جنس سرامیک باشد، کاشی سرامیکی به دست می آید. یکی دیگر از وجوه تمایز میان کاشی و سرامیک در این است که استحکام متفاوتی دارند. به طور کلی کاشی ظریف تر و حساس تر است. به همین خاطر باید در جاهای مثل دیوار و برای تزئین به کار برود. اما قدرت سرامیک بالاست و می توان از آن برای کف نیز استفاده کرد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.