گلخانه

زندگی های مدرن شهری، به ما این اجازه را نخواهد داد که به اندازه ی کافی از فضای طبیعی استفاده کنیم. به همین خاطر است که در حال حاضر خیلی از افراد می کنند که محیطی را برای ورود المان های طبیعی مثل گل و گلدان داشته باشند تا برخی از اوقات خود را در آن سپری کنند.

علاوه بر این، در حال حاضر احداث گلخانه ها می تواند سوددهی و بازدهی مالی و اقتصادی داشته باشد؛ یعنی علاوه بر، بهره وری از فضای طبیعی گلخانه، می توان به سود نیز فکر کرد. قبل از این که به معرفی انواع سازه های گلخانه ای بپردازیم، می خواهیم خبر خوشی برای تمام کسانی داشته باشیم که به نحوی با امور مربوط به گلخانه سازی در ارتباط هستند.

بانک های اطلاعات ساختمانی، معمولاً بهترین منبع برای تمام کسانی است که در مشاغل ساختمانی مشغول به کار هستند. در این بانک ها، اطلاعات تمام ساختمان های در حال ساخت شهر و مرحله ی ساخت آن ها وجود دارد. علاوه بر این می توان شماره تماس سازندگان و پیمانکاران هر پروژه را پیدا کرد و به این ترتیب به طور مستقیم، محصولات یا خدمات خود را عرضه نمود.

بانک اطلاعات ساختمانی سازه یاب یکی از بهترین بانک های اطلاعاتی را در اختیار دارد که می تواند در بازاریابی محصول و خدمات شما کمک فراوانی بکند. در صورتی که در یکی از مشاغل مربوط به گلخانه سازی مشغول به کار هستید، در اختیار داشتن یکی از این بانک های اطلاعات ساختمانی، از هر چیز دیگری واجب تر می شود. به عنوان مثال، اگر فروشنده شیشه هستید، این نوید را به شما خواهیم داد که می توانید محصولات خود را به کسانی بفروشید که در حال احداث گلخانه هستند و صد در صد به محصولات و خدمات شما احتیاج دارند.

شما می توانید با مراجعه به وب سایت سازه یاب، به اطلاعات موجود در این بانک اطلاعاتی دسترسی داشته باشید و استراتژی بهتری برای فروش محصول خود پیدا کنید. با این مقدمه به سراغ معرفی انواع سازه های گلخانه ای می رویم.

انواع گلخانه

گلخانه ها را می توان در جنس ها و طرح های مختلفی ساخت. از گلخانه های چوبی گرفته تا طرح های فلزی و مدرن دیگر که در ادامه به توضیح هر یک از آن ها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اصول محوطه‌سازی و اهمیت اجرایی کردن آن

گلخانه های چوبی

همان طور که مشخص است، جنس اصلی این گلخانه ها از چوب است اما می توان روی آن ها را با پوشش های مختلفی مثل پلاستیک یا پلی کربنات پوشاند. معمولاً برای ساخت این نوع گلخانه ها، ارتفاع 2 الی 3 متری را در نظر می گیرند؛ اما نکته این جاست که مصالح به کار رفته در این نوع گلخانه ها همگون نیستند. در نتیجه تهویه ی مناسبی نخواهند داشت. به همین دلیل نمی توان محصولاتی مثل گوجه یا خیار را در آن ها کاشت که نیازمند مکانی با ارتفاع زیاد هستند.

البته یکی از مزیت های بزرگ این گلخانه ها این است که ساختشان ارزان تر خواهد بود؛ اما واقعیت این جاست که این گلخانه ها بیشتر موقتی هستند و نمی توان انتظار کاشت گونه های مختلف گیاهی را در آن ها داشت.

گلخانه های فلزی یا مدرن

همان طور که مشخص است، جنس این گلخانه ها از فلز است و روی آن را نیز با پلاستیک، پلی کربنات و شیشه می پوشانند. در حقیقت گلخانه ها را از لحاظ کیفیت به چهار دسته ی A تا D تقسیم می کنند. کیفیت گلخانه های نوع A چندان بالا نیست و ارتفاع کمی دارند؛ اما گلخانه هایی با کیفیت D ارتفاع بیشتر از 5 متر دارند و می توان گیاهان و محصولات متنوعی را در آن کاشت و در نتیجه سوددهی بیشتری خواهد داشت.

گلخانه های فلزی مدرن از این نوع هستند که پوشش شیشه ای یا پلی کربنات هم دارند. تمامی اتصالات این نوع گلخانه ها به وسیله ی پیچ و مهره یا جوش کار می شود. البته ناگفته نماند که هزینه ی ساخت این گلخانه ها بیشتر از انواع دیگر است اما مزیت های بی شمار دیگری مثل طول عمر بالا، اجرای آسان تر و سریع تر و کیفیت بهتر دارند. علاوه بر این می توان هرگونه تغییرات سازه ای را با خیالی آسوده تر روی آن پیاده سازی کرد

گلخانه مدرن

سؤالات رایج در مورد گلخانه

ممکن است به هنگام تصمیم به ساخت گلخانه، سؤالات زیادی در ذهن شما شکل بگیرد. در ادامه سعی کرده ایم که به برخی از این سؤالات پاسخ بدهیم.

مهارت لازم برای ساخت گلخانه چیست؟

اصلی ترین نکته ای که در مورد ساخت گلخانه باید مورد توجه قرار بدهید این است که خودتان مهارت لازم برای گلکاری را در اختیار داشته باشید. شما باید اندکی با دانش پرورش گیاه آشنا باشید. هم چنین بدانید که بازار این محصولات به چه صورت است. توصیه می کنیم که در چنین مواقعی حتماً به سراغ یک مهندس کشاورزی بروید و از مشاوره بگیرید.

در مورد فصل کشت نیز، نکته ی خاصی نمی توان بیان نمود. در واقع شما می توانید به عنوان گلخانه دار، خودتان تصمیم بگیرید که چه محصولی را کشت کنید. توصیه ی ما این است که محصولاتی را بکارید که در آن فصل به خصوص، کمتر پیدا می شوند تا فروششان نیز راحت تر باشد.

سرمایه لازم برای ساخت گلخانه چقدر است؟

مهم ترین مسئله به هنگام ساخت گلخانه، نکات مربوط به هزینه و بودجه است. اول از همه شما باید انتخاب کنید که گلخانه ی شما از چه نوعی باشد. آیا می خواهید که یک گلخانه چوبی داشته باشید یا فلزی؟ در وهله ی دوم باید بدانید که چه محصولی می خواهید بکارید. چه تجهیزاتی برای سازه ی خود در نظر گرفته اید. آب و هوایی نقطه ای که گلخانه در آن قرار است احداث شود، چگونه است. آیا استفاده ی بلند مدت خواهید داشت یا کوتاه مدت؟

بعد از پاسخ دادن به تمام این سؤالات است که می توان بودجه و هزینه ی لازم را برآورد کرد؛ اما به طور کلی، هزینه ی ساخت گلخانه از متری حدود 130 هزار تومان شروع می شود و ممکن است تا یک میلیون و سیصد هزار تومان نیز ادامه پیدا کند.

نکته این جاست که حتماً به سراغ افراد ماهر و متخصص بروید و همواره تلاش کنید که بودجه ی اصلی را مقداری بیشتر از هزینه های کلی در نظر بگیرید تا چنان چه، خرج ها بالاتر رفت، نگرانی خاصی نداشته باشید.

آغاز به ساخت یک گلخانه چگونه است؟

بعد از این که تمامی هزینه ها و درآمد ها مشخص شد، پیش از این که به سراغ ساخت برویم، باید طرح جامعی از گلخانه داشته باشیم. استفاده از نمودارهای تجزیه و تحلیل، می تواند ایده ی خوبی باشد. سود و زیان را مشخص کنیم و سپس با آگاهی کامل دست به اقدام بزنیم. مهم ترین نکته در ساخت گلخانه این است که آیا پروژه ی مورد نظر بازدهی اقتصادی دارد یا خیر! چقدر باید صبر کرد تا بازگشت سرمایه داشته باشیم.

بعد از آن باید به سراغ روند اخذ پروانه ی تأسیس و بهره برداری از گلخانه برویم که خود ممکن است زمان بر و پیچیده باشد. به طور کلی در حال حاضر سازمان جهاد کشاورزی حداقل هایی را برای صدور پروانه تأسیس مشخص کرده است. مثلاً متقاضی باید دست کم 5 هزار متر مربع زمین داشته باشد. آب و برق و …زمین آماده باشد و سپس با تمام این امکانات درخواست صدور مجوز تأسیس گلخانه را ارائه کند.

بیشتر بخوانید: فلاورباکس

به چه نکاتی در هنگام ساخت گلخانه توجه کنیم؟

اول از همه باید از مقاومت و استحکام گلخانه در برابر فشارهای بیرونی و خارجی اطمینان حاصل کنیم. به هر حال باید گلخانه ای بسازیم که در برابر طوفان، سیل، زلزله، تگرگ و هر جور عوامل طبیعی مقاومت داشته باشد.

اما به طور کلی برای ساخت یک گلخانه باید به چند عامل مثل نور، حرارت، میزان رطوبت و تهویه ی مناسب توجه داشته باشیم. در واقع این چهار عامل، حداقل هایی هستند که برای ساخت یک گلخانه لازم و ضروری می باشند. هر چقدر که این چهار عامل دقیق تر اجرا بشوند، در کیفیت و کمیت محصول نهایی اثرگذاری ویژه ای خواهند داشت.

مثلاً شما باید بهترین مقدار نوردهی را داشته باشید یا این که رطوبت را بسته به محصول خود کنترل کنید یا داخل گلخانه کمترین میزان تبادل دما را با محیط بیرون داشته باشد.

هم چنین باید فکری به حال حشرات و آفت ها بکنید. هرچقدر که سیاست درستی در ساخت گلخانه اتخاذ کنید، از گزند چنین مشکلاتی در امان خواهید بود و احتمالاً بیشتر می توانید به سوددهی برسید. به طور کلی اگر بخواهیم هزینه ی امکانات و تجهیزاتی که در ساخت گلخانه را نیز در نظر بگیریم، ساخت هر متر مربع گلخانه با تمامی امکانات استاندارد، حدود متری 350 هزار تومان تا 1 میلیون تومان خواهد بود. (متر مربع)

اما ممکن است این سؤال برایتان پیش آمده باشد که هزینه ی تجهیزات گلخانه ای شامل چه وسایلی است؟ باید به هزینه ی فونداسیون، خرید لوله و اتصالات، پوشش گلخانه و البته نصب آن نیز اشاره کنیم. هر چقدر که سخت گیری بیشتری در انتخاب اجناس مرغوب و با کیفیت داشته باشید، طبیعتاً کیفیت گلخانه نیز بالاتر خواهد بود اما از طرفی دیگر، ممکن است هزینه ی بیشتری صرف شود.

مثلاً می توان از لوله های گالوانیزه یا پروفیل های گالوانیزه استفاده کرد. پوشش آن را نیز می توان از پلاستیک های نایلونی حاوی یو وی، پلی کربنات یا شیشه استفاده نمود. شیشه های تک جداره، دو جداره یا شیشه سکوریت نیز ممکن است به کار بیاید. در نتیجه طبیعی است که بسته به تجهیزات انتخاب شده، هزینه های متفاوتی صورت بگیرد.

گلخانه آپارتمانی

هزینه ی ساخت انواع گلخانه

به طور کلی اگر بخواهیم هزینه ای که برای ساخت هر نوع گلخانه صرف می شود را بیان کنیم، باید به قیمت های زیر اشاره کنیم. البته این برآوردها ممکن است دقیق نباشد چرا که هر روز شاهد نوسان قیمت ها هستیم.

قیمت ساخت گلخانه تونلی پلاستیکی از حدود 150 الی 210 هزار تومان به ازای هر متر مربع است.

قیمت ساخت گلخانه طرح ایرانی از حدود 200 الی 600 هزار تومان است.

قیمت ساخت گلخانه طرح اسپانیایی، از 370 الی 1 میلیون تومان است. (چنان چه پوشش نایلونی داشته باشد)

قیمت ساخت گلخانه با شیشه سکوریت نشکن به سبک اسپانیایی حدود 570 الی 1 میلیون تومان است.

بهترین نوع گلخانه

باید بدانید که پلاستیک های حاوی UV چون نازک هستند، ماندگاری خیلی کمی دارند و خیلی زود مستهلک می شوند. هم چنین ورق های پلی کربنات کمتر از 5 سال است و نمی توان انتظار زیادی از آن ها داشت.

اما اگر بخواهید از پوشش های شیشه ای برای ساخت گلخانه ی خود استفاده کنید، عمر و استحکام گلخانه ی خود را تا حد خیلی زیادی بالا برده اید. به خصوص اگر از شیشه های سکوریت نشکن در ساخت گلخانه بهره ببرید، سازه ی خود را تا حد خیلی زیادی ایمن ساخته اید.

شیشه های سکوریتی که در ساخت گلخانه به کار می روند، عموماً 6 الی 8 میل، ضخامت دارند و می توانند در برابر باد و باران شدید مقاومت داشته باشند و به سختی دچار آسیب خواهند شد. علاوه بر این قیمت تمام شده ی آن ها، در نهایت تفاوت چندانی با نایلون یا پلی کربنات نخواهد داشت.

ماندگاری این محصول نیز بسیار بالاست و کمتر پیش می آید که نیازمند تغییر آن ها باشید. می توان به سرعت آن ها را بازسازی کرد و در صورتی که بخشی از آن نیازمند تعمیر باشد، کارتان راحت تر خواهد بود. علاوه بر این میزان عبور نور از شیشه خیلی بیشتر و بهتر است. در نتیجه، در کیفیت نهایی محصول نیز اثرگذار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: آبنما

بهترین شرایط برای رشد گیاه در گلخانه

همان طور که گفتیم چهار عامل نور، تهویه، رطوبت و دما باید به بهترین نحو اجرا شوند. در واقع اگر بتوانید به بهترین ترکیب این چهار عامل دست پیدا کنید، کشاورز یا گلخانه دار می تواند در هر شرایطی محصول مورد نیاز خود را کشت کند.

می توانید از هیترهای هوای گرم، کانال های انتقال هوا در فصل های سرد سال استفاده کنید. یا این که اگر هوا گرم است، فن هایی را در جاهای مختلف گلخانه نصب کنید تا به بهترین دمای ممکن برای محصولتان دست پیدا کنید. در نهایت همه چیز به شما، محصولی که می خواهید بکارید و البته امکانات و تجهیزات شما بستگی خواهد داشت.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.