هبلکس

اگر سری به بازار مصالح ساختمانی بزنید متوجه خواهید شد که میزان تنوع محصولات ساختمانی تا چه حد بالا رفته است. در حال حاضر یکی از بهترین و جدیدترین مصالح مربوط به ساختمان سازی، هبلکس است که اتفاقا محبوبیت خیلی خوبی هم پیدا کرده است و خیلی از مهندسین از آن استفاده می کنند.

اگر بخواهیم به سوال هبلکس چیست پاسخ درستی بدهیم باید بگوییم که در واقع هبلکس نوعی متریال است که از ترکیب چند چیز مثل ماسه سیلیسی، آهک، سیمان، پودر آلومینیوم و البته آب ساخته می شود. البته باید این مواد را در دمای 200 درجه سانتی گراد و فشار 12 اتمسفر قرار داد تا نوعی بتن هوادار اتوکلاوی به دست بیاید.

این بتن بسیار مقاوم است و مزایای متنوعی دارد. در واقع دلیل اصلی استفاده از آن در ساختمان سازی مدرن و نوین نیز همین مزایا است. البته نمی توان گفت که تمام ویژگی های هبلکس مثبت و درست است. چرا که مثل هر محصول دیگری، هبلکس مشکلاتی هم دارد.

در ادامه می خواهیم به معایب و مزایای این محصول بپردازیم. در صورتی که تصمیم به ساختمان سازی دارید و می خواهید که یکی از مصالح ساختمانی را انتخاب کنید، توصیه می کنیم ادامه ی این متن را از دست ندهید.

هبلکی و خرید آنمعایب هبلکس

همان طور که اشاره کردیم، این محصول هم عیب و ایرادهایی دارد که تلاش کرده ایم بی طرفانه و کاملا علمی به تمام آن ها اشاره کنیم.

مقاومت فشاری کم

یکی از اصلی ترین مشکلاتی که می توان برای هبلکس اشاره کرد، همین مقاومت فشاری کم است. در واقع زمانی که فشارهای جانبی به این بلوک وارد می شود ممکن است نتواند که مقاومت خوبی از خود نشان بدهد. این مشکل به خاطر عدم استحکام، قدرت و پایداری هبلکس است. اما اساسا چرا این مسئله تا این حد مهم است؟

بیشتر بخوانید : میلگرد و انواع آن

خب در پاسخ باید بگوییم که به خاطر همین مقاومت فشاری کم نمی توان از این بلوک های هبلکس در ساخت دیوارهای باربر بهره برد.

البته برخی از افراد تلاش می کنند که با افزودن یک ردیف به دیوار چینی این مشکل را برطرغ کنند( در واقع ضخامت دیوار را بیشتر می کنند) اما واقعیت این جاست که چنین کاری اصلا به صرفه نیست و هزینه های مالی پروژه را بیشتر می کند. هم چنین فضای ساختمان را کمتر می کند و اصلا اصولی نیست.

قابل نفوذ بودن اتصال بلوک هبلکس به سازه

یکی دیگر از عیب های هبلکس این است که وقتی در دیوار چینی استفاده می شود به درستی به سازه نخواهد چسبید. باید بگوییم که بلوک هبلکس در قیاس با دیگر مصالح مثل پنل های سه بعدی، کمتر انعطاف پذیر است. همین مسئله موجب می شود که اتصال هبلکس به سازه کمتر باشد.

به این ترتیب، باز هم مقاومت سازه در برابر بار و فشار ساختمان کمتر خواهد شد.

قیمت گران

همان طور که در ابتدای متن هم اشاره کردیم یکی از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده ی هبلکس، عنصر سیلیس است. سیلیس را از معادن باید استخراج کرد و سپس تحت فرآیند خاصی قرار داد تا آماده ی استفاده برای ساخت بلوک هبلکس شود. تمام این مراحل به قیمت نهایی هبلکس اضافه می کند و طبیعی است که هزینه ی کلی پروژه را بالاتر خواهد برد. به همین دلیل است که خیلی وقت ها استفاده از بلوک هبلکس در طول پروژه به صرفه نخواهد بود.

روند تولید هبلکس طولانی است

همان طور که گفتیم، تنها یکی از مواد اصلی سازنده ی هبلکس باید روندی طولانی طی کند تا آماده ی استفاده شود. همین موضوع در مورد باقی مصالح و مواد نیز صدق می کند. در واقع زمانی طولانی باید طی شود تا هبلکس به شکل نهایی خود دربیاید. برخی از عناصر مثل سیلیس و آلومینیوم باید استخراج شوند و سپس ترکیب به دست آمده، متخلخل شود. بعد از آن باید عملیات قالب بندی و پخت بلوک هبلکس انجام بگیرد و در نهایت نیز محصول آماده گردد.

تمام این مراحل نیازمند هزینه و نیروی کار است که طبیعتا هم مدت زمان ساخت را طولانی می کند و هم این که به هزینه های کار می افزاید.

تمام معایبی که می توانستیم برای بلوک هبلکس برشمریم، شامل موارد بالا بود. اما واقعیت این جاست که مزایای بی نظیر هبلکس باعث شده است که استفاده از آن، در دستور کار خیلی از ساختمان سازان قرار بگیرد. در حقیقت این مزایا باعث شده اند که چشم بر معایب آن ببندیم و از آن استفاده کنیم. استفاده از هبلکس می تواند از برخی جهات کار را به شدت آسان تر کنند. به همین خاطر پذیرفتن معایب آن، بسیار بهتر از جایگزین کردنش است.

در ادامه به برخی از بهترین مزایای هبلکس اشاره کرده ایم. با ما همراه باشید.

بلوک هبلکس

مزایای هبلکس

همان طور که گفتیم مزایا و منافع هبلکس به قدری زیاد است که می توان به راحتی از آن در ساختمان سازی استفاده نمود. در ادامه به برخی از مهم ترین مزایای هبلکس اشاره کرده ایم. با ما همراه باشید.

سبک بودن

شاید یکی از اصلی ترین المان هایی که در ساختمان سازی باید مورد توجه قرار بگیرد، سبکی سازه است. خوشبختانه بلوک های هبلکس بسیار سبک هستند و می توان به سادگی از آن ها استفاده کرد. در حقیقت وزن هر متر مربع دیوار ساخته شده از بلوک هبلکس حدود 550 تا 600 کیلوگرم است. به دلیل سبکی وزن این بلوک، کارگران خیلی راحت می توانند آن را حمل کنند و اجرا آن نیز ساده تر است.

در واقع همان طور که می دانید، هر چقدر که وزن سازه کمتر باشد، بهتر است و بار مرده روی ساختمان نیز کمتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید : سازه های بتنی و انواع آن

مقاومت در برابر دما و حرارت

یکی دیگر از مزایای بی نظیر بلوک هبلکس این است که به شدت در برابر حرارت و دمای بالا مقاوم است. این مسئله به خاطر ترکیبات خاصی است که در این متریال به کار رفته. هم چنین باید اشاره کنیم که متخلخل سازی نیز باعث شده است که مقاومت آن در برابر دما و حرارت بالا، بیشتر شود. یکی از اصلی ترین مزایای این ویژگی این است که در مصرف انرژی صرفه جویی می شود و همواره می توان دمای محیط را کنترل کرد.

به همین دلیل است که هبلکس، محصول مورد علاقه ی تمام کسانی است که به محیط زیست اهمیت می دهند.

ایمنی در برابر زلزله

احتمالا اصلی ترین دلیل این که سازمان های استاندارد ساختمان سازی تاکید دارند که وزن سازه را سبک نگه دارید، به خاطر پدیده ای به نام زلزله است. اگر وزن سازه پایین باشد، زلزله نمی تواند آوارهای سنگین درست کند و در نتیجه میزان تلفات به حد قابل توجهی کمتر می شود. به خاطر وزن سبک هبلکس، ایمنی خوبی در برابر زلزله ایجاد می شود.

مقاومت در برابر یخ زدگی و آتش

یکی دیگر از مزایای هبلکس این است که در برابر یخ زدن و آتش گرفتگی مقاومت خیلی خوبی دارد. این مزیت به خصوص زمانی اهمیت پیدا می کند که بحث ایمنی ساخت و ساز مطرح باشد.

سرعت اجرا

اگر بخواهیم به یکی دیگر از مزیت های فوق العاده ی هبلکس اشاره کنیم باید به سرعت اجرای بالای آن اشاره کنیم. برای اتصال بلوک ها به یکدیگر از نوعی چسب مخصوص بلوک استفاده می شود. به این ترتیب سرعت اجرا بالاتر می رود. البته در این میان نباید وزن سبک بلوک ها را نیز نادیده بگیریم.

قیمت بلوک هبلکس

قابلیت سوراخ کاری و میخ زنی

از ویژگی های استثنایی بلوک هبلکس این است که می توان عملیات هایی مثل برش زنی، سوراخ کاری یا میخ زنی را روی آن پیاده سازی کرد. این نکته بسیار حائز اهمیت است چرا که به این ترتیب می توان از سایزهای مختلف بلوک هبلکس استفاده کرد.

قابلیت بازیافت بلوک های شکسته: طبیعی است که در حین کار، برخی از بلوک ها دچار شکستگی شوند. اما اصلا لازم نیست نگران این مسئله باشید چرا که این قطعات شکسته را می توان در اجرای سقف مورد استفاده قرار داد.

بیشتر بخوانید : مصالح مهم و کاربردی در ساختمان

عایق صوتی

به خاطر وجود تخلخل در ساختار بلوک های هبلکس، دیوارهایی که با آن ساخته می شوند، عایق صوتی هستند و اجازه ی ورود یا خروج صدا را نخواهند داد. این ویژگی به خصوص برای ساختمان هایی که شلوغ است، بسیار مهم می شود.

قابلیت سفارشی سازی

همان طور که گفتیم می توان این بلوک ها را در ابعاد و سایزهای مختلف سفارش داد. به این ترتیب می توان گفت که هبلکس، قابلیت سفارشی سازی نیز دارد.

به طور کلی می توان این مزیت ها را برای بلوک هبلکس در نظر گرفت.گرچه تنها کسانی که از این بلوک ها استفاده کرده اند می توانند درک خوبی نسبت به مزیت های آن داشته باشند.

حال می خواهیم به سراغ نحوه ی اجرای این بلوک ها برویم. با ما همراه باشید.

اجرای بلوک هبلکس

چینش بلوک های هبلکس تقریبا مشابه هر بلوک یا آجر دیگری است. اما تفاوت های کوچکی نیز در دیوارچینی هبلکس وجود دارد. همان طور که می دانید اجرای ردیف اول یا همان رج اول دیوارچینی، بسیار مهم است. معمولا توصیه می شود که از ملات ماسه به سیمان با نسبت یک به پنج استفاده شود. این ملات حکم تراز کننده را خواهد داشت. به همین دلیل است که قبل از اجرا باید بلوک ها را مرطوب کنید.

یکی از نکات مهم در مورد اجرای بلوک های هبلکس این است که اصلا نیاز به نیروی کار متخصص ندارند. در واقع چیدمان این دیوار نیز مثل دیوارهای سنتی است و باید نکات مهم رعایت شود ( مثل هشتی گیر کردن دیوارها به هم، عدم امتداد درز عمودی بلوک ها در دو ردیف متوالی و …)

اگر می خواهید از ملات های سنتی استفاده کنید، باید بلوک ها را قبل از به کار گیری، حتما زنجاب کنید و تا سه روز بعد از اجرای دیوار هم آن ها را مرطوب نگه دارید.

بیشتر بخوانید : ابزار و وسایل مورد نیاز برای ساخت و ساز

اجرای تاسیسات در بلوک های هبلکس

اگر می خواهید در بلوک های هبلکس، تاسیساتی داشته باشید، باید از شیارزن های برقی استفاده کنید. سپس محل عبور لوله های برق و تاسیسات مکانیکی را با دقت و ابزار مناسب ایجاد کنید تا دیوار، کمترین آسیب را ببیند.

یکی از نکاتی که در مورد هبلکس باید بدانید این است که چسبندگی آن به انواع اندود ها بالاست. به همین خاطر اگر دیوار را با دقت بالا اجرا کنید نیازی به آستر گچ و خاک ندارید و می توانید به طور مستقیم، گچ نهایی را روی آن اجرا نمایید.

دقت داشته باشید که اگر از پلاسترهای سیمانی استفاده می کنید، بهتر است که دیوار را قبل از اجرا، مرطوب کنید. چرا که جذب رطوبت هبلکس بالاست.

می توانید هر گونه دیوارپوشی را روی دیوارهای هبلکس اجرا کنید. از نماهای سنگی گرفته تا کامپوزیتی!

انواع هبلکس

و اما چند نکته ی مهم:

دقت داشته باشید که در اجرای دیوار، حتما از یک نوع مصالح استفاده کنید. اگر بخواهید از مصالح متفاوتی برای هر یک از دیوارها استفاده کنید، ممکن است که محل اتصال دو متریال مختلف، دچار اختلاف ضریب انبساط حرارتی شوند و در نتیجه ترک هایی را روی گچ دیوار به وجود بیاورد که اصلا جلوه ی خوبی نخواهد داشت.

اگر ناچار هستید که از دو نوع متریال استفاده می کنید باید در محل اتصال دو دیوار از توری مرغی در لایه ی خاک گچ استفاده کنید. اما به دلیل مشکلات و دردسرهایی که این کار به وجود می آورد، از همان ابتدا توصیه می کنیم که به سراغ استفاده از متریال های یکسان در دو دیوار بروید.

بیشتر بخوانید : دیوارچینی و در ساختمان

یکی از اصلی ترین نکات به هنگام دیوارچینی این است که میزان دوغاب نما را کاهش بدهید. جهت انجام این کار توصیه می کنیم به هنگام دیوارچینی دیوارهای خارجی در طبقات مختلف، حتما تمام دیوارها هم باد باشند. برای این که دیوارها هم باد شوند، توصیه می کنیم که پیش از شروع دیوار چینی شاقول هایی از بالا تا پایین ساختمان آویزان شود و دیوارها را بر اساس این شاقول ها بچینید.

هبلکس 1

بانک اطلاعات ساختمانی سازه یاب

در نهایت، می توان گفت که این محصول مزیت های بی شماری دارد. اما در صورتی که خودتان فروشنده این محصول هستید و به دنبال مشتریان بالقوه می گردید، توصیه می کنیم سری به بانک اطلاعات ساختمانی سازه یاب بزنید. این بانک اطلاعاتی شامل تمام اطلاعات مورد نیاز شما در مورد ساختمان های در حال ساخت تهران است. از شماره تماس سازندگان ساختمان های نیمه کاره تهران گرفته تا لوکیشن و مرحله ی ساخت آن ها!

با یک بانک اطلاعاتی مناسب می توانید کسب و کار خود را رونق دهید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.