بابکت

امروزه لودرها، اهمیت زیادی در ساختمان سازی و شهرسازی دارند. به همین دلیل است که هر کجا ساختمان نیمه کاره یا پروژه ای عمرانی دیدید، مطمئن باشید که با اندکی جست و جو می توانید لودرهایی در سایزهای مختلف نیز ببینید.

در این مقاله از سازه یاب می خواهیم به سراغ معرفی لودرهای کوچک برویم که در کشور ما با نام بابکت شناخته می شوند. البته باید اشاره کنیم که بابکت در حقیقت نام برند سازنده ی این لودرهای کوچک است. اولین برندی که لودرهای کوچک را وارد ایران کرد، بابکت بود و به همین دلیل، نام بابکت در کنار این لودرهای کوچک باقی ماند.

اما کار اصلی این لودرهای کوچک چیست؟ چه کاربردی دارند و بیشتر در کدام نواحی از آنها استفاده می شود؟

لودرهای کوچک در حقیقت، شباهت زیادی با لودرهای معمولی دارند و در محوطه ی کارخانه ها، کارگاه ها، بزرگراه ها و معادن دیده می شوند. گرچه سایز و اندازه ی این لودرها کوچک است اما اصلا نباید قدرتش را با این معیار محاسبه کرد.

لودرهای کوچک یا همان بابکت ها بسیار قدرتمند هستند و بدون هیچ مشکلی می توان آن ها را از معابر و خیابان های شهری عبور داد. در واقع سرعت و چالاکی این لودرها در قیاس با لودرهای بزرگ تر بسیار زیاد است.

بابکت، یک شرکت آمریکایی است که در زمینه ساخت مینی لودر از پیشتازان جهانی به شمار می رود و به همین دلیل است که تا امروز، این نام در میان سازندگان و مهندسین، نامی آشنا است.

انواع لودر

انواع لودرهای کوچک (بابکت)

یکی از اصلی ترین نکاتی که در مورد لودرهای کوچک باید بدانید این است که در زمینه های متنوعی می توان از آنها استفاده کرد. گاهی مواقع در صنعت ساختمان سازی به کار می آیند و بعضی مواقع در شهرسازی و راهسازی به کار می آیند.

اگر بخواهیم در مورد انواع لودرهای کوچک صحبت کنیم باید بگوییم که به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:

· لودرهای چرخ لاستیکی

· لودرهای دسته زنجیری

هم چنین نباید فراموش کرد که طراحی لودرهای کوچک یا همان بابکت ها به نحوی بوده است که می توان ابزار و ادوات مختلفی مثل بیل مکانیکی، غلطک و …را به آن ها وصل کرد و چیزی کم از لودرهای بزرگ ندارند.

اما خود لودرهای کوچک دسته زنجیری و چرخ لاستیکی به چند دسته و گروه بندی مختلف دیگر نیز تقسیم می شوند که در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها اشاره کرده ایم.

لودرهای اسکید استیر(Skid Steer)

این مدل از لودرهای کوچک برند بابکت، در عین کوچک بودن بسیار کاربردی هستند و کار کردن با آن ها بسیار راحت و ساده است. در واقع به خاطر قدرت زیاد و سادگی اش توانسته است که به سرعت در میان مصرف کنندگان محبوبیت زیادی پیدا کند. شاید به همین دلیل باشد که بعد از سال ها هنوز هم یکی از پر فروش ترین محصولات موجود در بازار لودرهای مختلف به حساب می آید.

به خاطر نام این لودرهای کوچک، مدل های مختلف آن با نام S نام گذاری شده اند. مثلا بزرگترین نوع لودرهای کوچک اسکید استیر با نام S850 شناخته می شود. هم چنین در میان تمام مدل های بابکت های کوچک اکسید استیر، می توان به نام A770 نیز اشاره کرد که نوع خاصی از لودرهای کوچک است و حتی مانند دیگر مدل ها اسکید استیر با حرف S نیز نام گذاری نشده است. در واقع این مدل دارای 4 چرخ است که می توان با استفاده از این چرخ ها، کنترل بی نظیری روی دستگاه داشت و هم چنین در محیط های کوچک چرخید و دور زد.

بیشتر بخوانید : انواع بتن و کاربرد آن

نکته ی بسیار حائز اهمیت این است که تمامی این لودرهای کوچک اسکید استیر به یک صورت کار می کنند و عملکردی یکسان دارند. اما در برخی جزئیات مانند قدرت و سرعت با هم تفاوت پیدا می کنند. می توان لودرهای اسکید استیر را هم در مدل های چرخ زنجیری و هم چرخ لاستیکی تهیه کرد. اگر می خواهید لودر مورد نظر را روی سطوح سختی مثل آسفالت به حرکت در بیاورید، توصیه می کنیم به سراغ لودرهایی با چرخ لاستیکی بروید.

اما اگر سطح مورد نظرتان نرم است، ترجیحا بهتر است از لودرهای چرخ زنجیری استفاده کنید که کارایی بیشتری خواهند داشت.

لودرهای کامپکت تِرَک(Compact Track)

اگر به دنبال یکی از مهم ترین و قدرتمندترین لودرهای کوچک برند بابکت هستید، احتمالا مدل کامپکت ترک را باید در نظر داشته باشید. لودرهای کامپکت ترک را در هر آب و هوا و هر شرایط محیطی دیگری نیز بگذارید قادر به حرکت و انجام کار خواهد بود چرا که قدرت بسیار زیادی دارد. علاوه بر این مجهز به چرخ های زنجیری نیز هست و سایز متوسطی دارد. بنابراین از هر لحاظ برای انجام امور مختلف ساختمانی و شهرسازی مناسب است.

مدل های لودر کامپکت ترک را با نام اختصاری T به بازار عرضه کرده اند. اگر به دنبال بزرگ ترین و قوی ترین مدل لودرهای کامپکت ترک هستید، پیشنهاد می کنیم به سراغ مدل T870 بروید که هم مدل چرخ لاستیکی آن موجود است و هم چرخ زنجیری!

لودرهای کوچک

لودرهای مینی ترک (Mini Track)

همان طور که از نامشان نیز پیداست این لودرها سایز کوچک و جمع و جوری دارند و به همین دلیل است که کاربردهای فراوانی می توان از آن ها انتظار داشت. در واقع صرف نظر از این سایز کوچک، قدرت بسیار زیادی دارند. اگر به خدمات یک لودر در فضاهای بسته و کوچک نیاز دارید، هیچ چیز بهتر است لودرهای مینی ترک نخواهد بود چرا که به سادگی می توانند در محیط مورد نظر قرار گرفته و خدمات مربوطه را انجام دهند. تمامی مدل های لودرهای مینی ترک را با نام اختصاری MT ساخته اند. رایج ترین و در دسترس ترین مدل های این نوع لودرهای کوچک، مدل MT85 و MT55 می باشند که بسیار موثر و کاربردی هستند. در واقع تنها تفاوتی که میان این دو نوع لودرهای کوچک وجود دارد این است که محل قرار گیری کاربر در آن ها متفاوت است. در مدل 55، کاربر چاره ای ندارد جز این که روی زمین قرار بگیرد اما در مدل 85، می تواند روی دستگاه قرار بگیرد.

لودرهای حفار

اگر می خواهید به سراغ قدرتمندترین و بهترین نوع از لودرهای ساخته شده توسط برند بابکت بروید، توصیه می کنیم سراغ از لودرهای حفار بگیرید. اگر بگوییم که کاربردهای لودرهای حفار انتها ندارد، بیراهه نگفته ایم. می توان دستگاه و ابزارهای زیادی را روی لودرهای حفار نصب کرد و در تمامی زمینه ها از این لودر بهره برد. به همین دلیل است که عموما از آن استفاده می شود و محبوبیت زیادی میان مصرف کنندگان دارد.

بیشتر بخوانید : سیمان

انواع مدل های لودرهای حفار را نام اختصاری E می شناسند. اگر تمایل به استفاده از پیشرفته ترین و بهترین مدل لودرهای حفار دارید، پیشنهاد می کنیم که به سراغ مدل E85 بروید که نحوه ی ساخت آن بسیار پیشرفته است و قدرت بسیار زیادی نیز دارد.
لودرهای حفار را می توان با چرخ های زنجیری تهیه کرد. در واقع به خاطر این که این لودرهای حفر قدرت بسیار زیادی دارند و بزرگ هم هستند، می توانند در صنایع و پروژه های مختلفی استفاده شوند و کاربردی باشند.

مزیت های لودرهای کوچک (بابکت)

اگر قرار است از لودرهای کوچک بابکت در ساختمان سازی یا راه سازی یا هر صنعت دیگری استفاده کنید، باید به طور دقیق از مزیت های آن باخبر شوید. به همین دلیل در ادامه به برخی از مهم ترین نقاط قوت و مزیت های بابکت ها اشاره کرده ایم:

بابکت ها، مدل های متنوعی دارند که هر یک از آن ها کاربردهای به خصوصی دارا هستند. به همین دلیل می توان در پروژه های مختلف از آنها بهره برد.

  • می توان لودرهای کوچک را با سایزها و قدرت های متنوعی تهیه نمود. همه چیز به نیاز شما بستگی خواهد داشت.
  • قطعاتی که در ساخت بابکت به کار رفته اند، بسیار با کیفیت و قوی می باشند.
  • کاربری که قرار است از این لودرهای کوچک استفاده کند، به هنگام کار با آن ها بسیار راحت و آسوده خواهد بود.
  • هم چنین دارای سیستم هدایت پیشرفته نیز می باشند. به این ترتیب می توانید با استفاده از ابزارهای اتوماتیک، لودر مورد نظر را هدایت کرد.
  • دارای سیستم دو سرعت هستند. به این معنی که از دو سرعت مختلف می توان برای راه اندازی این لودرهای کوچک استفاده کرد.
  • فراموش نکنید که دارای سیستم چرخش به دو شکل مختلف می باشند.
  • می توان ابزارها و ادوات بسیار مختلف و متنوعی را روی لودرهای کوچک نصب کرد و از این لحاظ تفاوتی با لودرهای بزرگ تر ندارند.

خلاصه این که از این لودرهای کوچک می توان در جاهای مختلفی استفاده کرد چرا که قابلیت انعطاف پذیری آن ها بسیار بالاست و خیلی ساده و راحت می توان آن ها را به کار گرفت.

قیمت بابکت

کاربرد لودرهای کوچک چیست؟

یکی از اصلی ترین سوالاتی که در رابطه با مینی لودرها یا همان بابکت ها وجود دارد این است که به طور دقیق چه کاربردی دارند و چگونه با وجود سایز کوچک می توانند این خدمات متنوع و گسترده را ارائه کنند؟

بیشتر بخوانید : ابزار و وسایل مورد نیاز بریا ساخت و ساز

در پاسخ به این سوال باید اشاره کنیم که بابکت ها در حقیقت قابلیت اتصال انواع وسایل و ابزارهای جلوبندی به خود را دارند. حتما شما هم در پروژه های عمرانی دیده اید که مثلا یک بیل مکانیکی به لودر وصل شده و مشغول انجام عملیاتی خاص است.

اما در ادامه می خواهیم به برخی از مهم ترین وسایلی که به لودرهای کوچک وصل می شوند و آن ها را برای یک خدمات خاص، کاربردی می کنند اشاره کنیم:

 گریدر: اگر تصمیم به استفاده از لودرهای کوچک در عملیات آسفالت کشی، جدول کشی، حفاری یا ساخت پروژه های مسکونی از جنس بتن باشد، بهترین گزینه برای نصب روی لودر، گریدر می باشد. گریدر نوعی تیغه کنترل شده هیدرولیکی است که از 6 جهت کنترل می شود. به این ترتیب می توان میزان مصرف بتن و سرعت کار را بهینه سازی کرد.

مته چاله کن: اگر می خواهید سوراخ هایی در زمین برای کاشت درخت یا نصب پایه های مختلف ایجاد کنید، بهترین گزینه، نصب مته چاله کن به لودر است. این دستگاه می تواند سوراخ هایی با قطرهای متفاوت در زمین ایجاد کند. دقت و سرعت این دستگاه بسیار بالاست.

پیکور یا چکش: اگر تصمیم به تخریب جایی را دارید که دسترسی به آن سخت است، بهترین تصمیم استفاده از جلوبند پیکور یا چکش است. همان طور که از نامش نیز پیداست این جلوبند، در واقع نوعی قاب استوانه ای شکل شبیه به چکش است که استفاده از آن کار بسیار ساده ای خواهد بود. در ضمن باید اشاره کنیم که هزینه های نگهداری از پیکور نیز بسیار ارزان است و معمولا کمتر به تعمیر نیاز پیدا می کند.

جارو بابکت: همان طور که مشخص و واضح است، از این جلوبند برای تمیز کردن و جارو کردن سطوح بزرگ استفاده می شود. اگر محیط مربوطه خیس و تر باشد، توصیه می کنیم از این جارو بابکت روی لودر استفاده کنید و سرعت خود را تا حد خیلی زیادی بالا بیاورید. مثلا از این جارو بابکت برای جارو کردن برف از سطح جاده، برگ های درختان و …بسیار مناسب و مفید است و کارایی را بالاتر می برد.

تیغه بولدوزری: در نهایت باید به جلو بند بولدوزری اشاره کنیم که اغلب مواقع برای جا به جایی وسایل سنگین از سر راه یا حفر کردن به کار می رود. هم چنین عملیات تراز کردن زمین، گودبرداری و…نیز بر عهده ی این جلوبند است.

در نهایت باید بگوییم که لودرهای کوچک بابکت، کاربردهای بسیار زیادی دارند و با تغییر جلوبند آن ها می توان خدمات بسیار زیادی از آن ها دریافت کرد

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که اگر خدماتی پیرامون لودرهای کوچک ارائه می کنید و به دنبال افزایش مشتریان خود می باشید، بانک اطلاعات ساختمانی سازه یاب می تواند بهترین دستیار شما باشد. با استفاده از این دیتابیس می توانید به اطلاعات تمامی پروژه های عمرانی در حال ساخت تهران و حومه دست پیدا کنید و به این ترتیب بازار خود را گسترش دهید.

بانک اطلاعات ساختمانی سازه یاب به عنوان یکی از بهترین دیتابیس های ساختمانی، روزانه ده ها پروژه ی جدید را به شما معرفی خواهد کرد و اطمینان پیدا می کند که همیشه، مشتریان جدیدی برای فعالیت های ساختمانی خود داشته باشید.

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.