محتوا :
حتما شما هم تا به حال با این سازه های جذاب و کاربردی مواجه شده اید. امروزه کانکس ها و سازه های پیش ساخته رواج زیادی پیدا کرده اند. خیلی از افراد ترجیح می دهند که اصلا در همین کانکس ها زندگی کنند. سازه های پیش ساخته می توانند بسیار راحت و ایمن باشند.
شاید باورتان نشود که کانکس ها تا چه حد تنوع پیدا کرده اند. تصور نکنید که منظورمان از کانکس، صرفا همان سازه های کوچک آلومینیومی است که فقط در کارگاه های ساختمانی می بینید. از کانکس ها برای چیزهای مختلفی استفاده می شود و همان طور که اشاره کردیم گاهی مواقع حتی ممکن است برخی از افراد در آن ها زندگی کنند.
اما این انواع و اقسامی که از آن حرف می زنیم چه هستند و چه کاربردهایی دارند؟ تلاش کرده ایم در این مطلب کوتاه شما را در مورد انواع کانکس مطلع سازیم. با ما همراه باشید.
کانکس مسکونی
همان طور که در ابتدا هم اشاره کردیم، خیلی از افراد در این کانکس ها زندگی می کنند. فکر نکنید که منظورمان کانکس های قدیمی و کهنه است! امروزه کانکس های مسکونی بسیار زیبایی ساخته می شود که از هر لحاظ برای زندگی مناسب هستند. این کانکس ها دارای حمام، دستشویی، اتاق خواب و آشپزخانه هستند و محیطی کاملا راحت برای زندگی را فراهم می کنند. این کانکس های مسکونی ممکن است به شکل کانکس ویلاییی یا کانکس های از پیش ساخته شده باشند.
کانکس ویلایی
کانکس های ویلایی به خصوص این روزها محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. استفاده از این کانکس های ویلایی چند مزیت بزرگ دارد:
اول از همه این که اگر زمین یا باغی خارج از شهر دارید و می خواهید هر چه سریع تر سازه ای در آن بسازید، استفاده از این کانکس های ویلایی کاملا مناسب و به صرفه است. این کانکس ها زمان ساخت و ساز را خیلی کاهش می دهند چرا که بخش خیلی زیادی از آن ها قبل از این ساخته شده است و به صورت آماده عرضه می شوند.
ناگفته نماند که این کانکس های پیش ساخته آلودگی خاصی برای محیط زیست ندارند و از این نظر کاملا با طبیعت هماهنگ می باشند.
در نهایت هم این که نتیجه ی نهایی خیلی سریع تر به دست می آید.
بیشتر بخوانید : آبنما
این کانکس های مسکونی و ویلایی را غالب مواقع می توانید در شمال کشور مشاهده کنید. به خصوص برای کسانی که مجموعه کانکس های اجاره ای دارند بسیار مفید و مناسب است.
اگر متراژ کانکس ویلایی بالا باشد می توان به اضافه کردن چیزهای دیگری مثل کمد دیواری یا حتی اتاق پذیرایی نیز فکر کرد. به طور کلی هر چقدر که متراژ کانکس بیشتر باشد می توانید چیزهایی دیگری به آن اضافه کنید.
تصور نکنید که این کانکس ها مقاومت و استحکام خوبی ندارند. می توانند به محیطی دائمی برای زندگی تبدیل شوند و هیچ مشکلی هم به وجود نمی آورند. ناگفته پیداست که به خاطر سبک بودن این سازه ها، به هنگام زلزله نیز آسیب زیادی ایجاد نمی کنند.
می توان با یک دکوراسیون خوب، محیطی زیبا برای کانکس ویلایی خود بسازید و محیطی دلنشین از آن بسازید. این کار کمک می کند تا کانکس ویلایی تان دقیقا به شکل یک خانه گرم و نرم در بیاید.
کانکس های مربوط به خدمات
شاید با نام این نوع کانکس آشنا نباشید اما حتما در سطح شهر آن ها را مشاهده کردید. مثلا کانکس های فروش بلیط مترو یا اجاره دوچرخه و یا حتی کانکس هایی که در آن ها، دستگاه های خودپرداز وجود دارد.
البته کاربردهای کانکس های خدمات شهری تنها به این موارد محدود نمی شود. اگر سری به خیابان سی تیر زده باشید می توانید ببینید که چندین کانکس خدمات شهری به عنوان رستوران و فست فود به کار گرفته شده اند. کانکس هایی که حالت رستوران پیدا کرده اند به قدری جا افتاده اند که دیگر کمتر به چشم می آیند. این کانکس ها را می توان در هر جایی قرار داد و مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت. باید بدانید که کانکس های مختلف، دارای تمام امکاناتی هستند که نیاز دارید. از جمله لوله کشی آب، گاز برای پخت و پز و …
جای این کانکس ها بیشتر مواقع در محیط های عمومی است و کمتر پیش می آید که از کانکس های خدمات شهری در زمین ها و باغ های شخصی استفاده شود. برای چنین مصارفی، کانکس های ویلایی انتخاب بهتری به حساب می آیند.
کی دیگر از کانکس های بسیار پر مصرف، آن دسته از کانکس هایی است که در محیط های کارگاهی به کار گرفته می شوند. این کارگاه ها ممکن است مربوط به پروژه های ساختمانی، عمرانی، تولیدی یا هر چیز دیگری باشد. خیلی از کارخانه ها هم از این نوع کانکس ها استفاده می کنند.
خیلی مواقع لازم است که محلی برای اسکان کارگران در محل کارگاه باشد که بهترین گزینه در چنین شرایطی، استفاده از این کانکس های کارگاهی است. گاهی مواقع هم ممکن است نیازمند جایی برای نگهداری وسایل مربوط به کارگاه باشند که در چنین شرایطی، باز هم کانکس های کارگاهی بسیار مناسب می باشند.
یکی دیگر از کاربردهای کانکس کارگاهی، کانکس هایی است که محل اقامت نگهبان پروژه است. این کانکس ها ظاهری ساده دارند و چیدمان خاصی در آنها صورت نگرفته است.
فضای داخلی آن خالی است و شاید تنها به قرار دادن چند میز و صندلی در آن اکتفاء کرده باشند اما در عوض محیطی فوق العاده برای کارگران به حساب می آید که بعد از یک روز کاری، به استراحت و صرف غذا در آن بپردازند. کانکس های نگهبانی عموما در گوشه ای از محل کارگاه برپا می شوند که دید خوبی به تمام پروژه داشته باشد. البته باید بگوییم که این کانکس ها تا زمانی هستند که پروژه به پایان نرسیده باشد. بعد از اتمام پروژه می توان آن را جا به جا کرد یا به عنوان کانکس دست دوم به فروش رساند که در پایان همین متن به طور کامل به این موضوع می پردازیم.
کانکس اداری
یکی دیگر از کانکس هایی که مصارف خیلی زیادی دارد، کانکس های اداری است. شاید از خودتان سوال کنید که مگر می شود اداره ای را در یک کانکس ساخت؟! در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بستگی به محل کار و اداره دارد. خیلی از مواقع محیط کاری چنین ایجاب می کند که از یک کانکس برای اداره استفاده کرد.
مثلا تصور کنید که شما پیمانکار یا سازنده ی یک پروژه ساختمانی عظیم هستید و لازم است که محیطی را به عنوان دفتر خود در نظر بگیرید تا کارگران و مهندسین بتوانند به راحتی به شما دسترسی داشته باشند. طبیعتا کانکس های کارگاهی ساده جلوه ی خیلی خوبی برای دفتر یک مدیر ندارند. به همین دلیل است که کانکس های اداری را می توان جزو گزینه های انتخابی در نظر گرفت. این کانکس ها ظاهر شیک تر و بهتری نسبت به کانکس های کارگاهی دارند. چند میز و احتمالا صندلی در آن ها قرار دارد و محیطی شبیه به آفیس موقت دارند.
البته باز هم باید بگوییم که چیدمان داخل این کانکس ها به نظر مدیر آفیس بستگی دارد. خیلی ها ترجیح می دهند که کانکس اداری خود را بزرگ تر و شیکتر بسازند. هیچ گونه محدودیتی در طراحی کانکس وجود ندارد و می توانید به راحتی بستگی به سلیقه تان یکی از انواع کانکس های اداری را انتخاب کنید.
حتی می توانید یک کانکس اداری چند طبقه داشته باشید و مثلا طبقه ی اول را به ارباب رجوع اختصاص بدهید و طبقه دیگر را به محل کار خودتان تبدیل کنید. گاهی مواقع هم دیده شده است که فروشگاه های خیلی بزرگ که در سوله های عظیم واقع شده اند، کانکس هایی را به فروشندگان خود اختصاص داده اند که در آن، به فروش محصول یا خدمات بپردازند.
این کانکس ها معمولا از جنس های مختلفی ساخته می شوند. گاهی مواقع ممکن است از ورقه های آلومینیومی بزرگ ساخته شوند و گاهی از چوب یا دیگر مصالح! اما به هر حال باید دقت داشته باشید که این کانکس ها باید سبک و قابل حمل باشند.
چرا که به هر حال کانکس های اداری به صورت موقت برپا می شوند و تا زمانی هستند که پروژه به اتمام نرسیده باشد. بنابراین استفاده از سنگ یا دیگر مصالح ساختمانی سنگین در ساخت کانکس به صرفه و مناسب نیست. گاهی مواقع هم ممکن است که این کانکس ها را از فولاد، ورق گالوانیزه یا ساندویچ پانل بسازند. به طور طبیعی باید مصالحی استفاده شود که سبک باشند و مشکلی در حمل و نقل آن ها ایجاد نکنند.یکی دیگر از انواع کانکس های موجود در بازار، کانکس هایی است که به عنوان فروشگاه به کار می روند. حتما شما هم تا به حال به نمایشگاه هایی رفته اید که غرفه های خود را در قالب کانکس برپا کرده اند و به فروش اجناس خود می پردازند.
بیشتر بخوانید : قیمت سرسام آور برخی از خانه های شمال تهران
گاهی مواقع جنس این کانکس های فروشگاهی ممکن است از شیشه باشد چرا که فروشگاه نیازمند ویترین است تا مشتریان بتوانند آن چه درون کانکس است را به راحتی ببینند.
تنوع این کانکس های فروشگاهی بسیار بالاست و شما می توانید بسته به نیازتان یکی از آن ها را انتخاب کنید. هم چنین این کانکس ها نیز مثل دیگر انواع کانکس های موجود در بازار، مجهز به وسایل رفاهی مختلفی هستند. از سینک روشویی گرفته تا لوله کشی گاز و …!
کانکس های آموزشی
یکی دیگر از انواع کاربردهایی که یک کانکس می تواند داشته باشد، کانکس هایی است که به امور آموزشی اختصاص پیدا می کند. البته این مسئله خیلی مواقع ناراحت کننده و غم انگیز است اما گاهی از کانکس ها به عنوان مدارس مناطق محروم استفاده می شود. به خصوص در شهرهایی که به دلایل مختلف، امکان ساخت مدرسه وجود ندارد. مثلا در شهرهای زلزله زده، برای این که درس کودکان عقب نیفتد از کانکس به عنوان محیط آموزشی و مدرسه استفاده می شود.
می توان از کانکس های بزرگی استفاده کرد تا امکان تقسیم بندی کلاسی وجود داشته باشد. همان طور که اشاره کردیم ابعاد این کانکس ها کاملا انتخابی است. در حال حاضر در خیلی از مناطق محروم کشور، به جای مدرسه از کانکس استفاده می شود.
یکی از اصلی ترین مزیت های این کانکس ها در این است که دو لایه می باشند. به این ترتیب می توانند به عنوان عایق حرارت و صدا به کار روند. در نهایت این که در فصل سرما، میتوان مطمئن بود که جریان هوای سرد به داخل کانکس نفوذ نخواهد کرد.
کانکس های سرویس بهداشتی
یکی دیگر از کاربردهایی که می توان برای کانکس در نظر گرفت، به عنوان سرویس بهداشتی است که امروزه رواج خیلی زیادی هم پیدا کرده است. این کانکس ها بیشتر مواقع در محیط های خارجی و بین شهری استفاده می شود. احتمالا شما هم تا به حال با این کانکس ها در جاده های خارج شهر مواجه شده اید.
این کانکس ها، به چاهی در زمین وصل هستند و مشکلی از لحاظ بهداشتی ایجاد نمی کنند. به نظر می آید که استفاده از کانکس برای سرویس بهداشتی بسیار به صرفه تر از ساخت یک سرویس بهداشتی باشد. علاوه بر این می توان به سادگی آن ها را جا به جا کرد.
قیمت کانکس
حالا که با انواع کانکس و کاربردهای متفاوت آنها آشنا شده اید، زمانش رسیده که اندکی هم راجع به قیمت این محصول صحبت کنیم.خب طبیعی است که هر چقدر متراژ و استحکام کانکس بیشتر باشد، قیمتش نیز بالاتر می رود. این کانکس ها را می توان با قیمت ها و کیفیت های مختلفی خریداری کرد. وب سایت سازه افزار، به عنوان مرجع آگهی های مربوط به ساختمان سازی می تواند بهترین جا برای شما باشد تا بتوانید یک کانکس قیمت مناسب پیدا کنید. بنابراین همین امروز می توانید به آن سر بزنید.
کانکس دست دوم
همان طور که در بالای همین متن اشاره کردیم، کانکس های مختلف، معمولا کاربردی موقتی دارند و بعد از اتمام پروژه ها به فروش می رسند. خرید کانکس های دست دوم بسیار به صرفه است. بنابراین اگر برای پروژه های ساختمانی یا عمرانی خود نیازمند کانکس هستید، خرید کانکس دست دوم بهترین گزینه ی شما باشد. چرا که قیمت پایین تری دارند و هزینه های شما را کاهش خواهند داد.