انواع دربهای ساختمانی

بر همگان کاملاً واضح است که یکی از قسمت‌های مهم در یک ساختمان یا آپارتمان درب و پنجره آن است که امروزه با توجه به پیشرفت‌های مختلف در صنعت ساختمان نمونه‌های مختلفی از آن در بازار وجود دارد. با توجه به همین تنوع نیز باید در نظر داشت که همواره باید فاکتورهای بسیاری را به‌منظور انتخاب درب مناسب ساختمان خود در نظر بگیرید، چراکه این موضوع به‌صورت مستقیم به مسائل ایمنی و امنیتی مربوط می‌شود و در بازسازی ساختمان یک فاکتور حیاتی است. با توجه به همین اهمیت نیز بر آن شدیم تا در این قسمت از سازه یاب به سراغ آشنایی با انواع درب ساختمانی رفته و در کنار آن فاکتورهای مهمی در انتخاب و خرید آن را به شما عزیزان ارائه می‌دهیم، پس همراه ما باشید.

آشنایی با اجزای اصلی درب‌های ساختمانی

به‌منظور شناخت بهتر انواع درب‌های ساختمانی لازم است تا در ابتدا با اصلی‌ترین اجزای اصلی تشکیل‌دهنده آن آشنا شوید که این موارد به شرح زیر است:

چارچوب درب

چارچوب درب‌های ساختمانی درواقع همان فریم اصلی درب است که به دیوار متصل و بقیه اجزا روی آن نصب می‌شوند، علاوه بر مسئله کاربردی بودن این جز از درب‌ها باید یادآوری نمود که زیبایی و کیفیت متریال استفاده در این بخش‌ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

بدنه درب

اصولاً بدنه درب ساختمانی با جنس‌های مختلفی در بازار وجود دارد که همین مسئله نیز ازجمله موارد بااهمیت در تعیین قیمت درها است. لازم به ذکر است که بدنه درب قسمت جداکننده و قسمت اصلی درب به‌حساب می‌آید.

یراق‌آلات

همان‌طور که میدانید، به‌طورکلی یراق‌آلات درب‌ها شامل تزئینات و دستگیرهای که روی درب نصب می‌شود، است و متناسب با بدنه درب در جنس‌ها و طرح‌های مختلفی به فروش می‌رسند.

انواع درب‌های ساختمانی

در راستای آشنایی با درب‌های ساختمانی و یک خرید موفق لازم است تا انواع مختلفی از این نوع محصولات را بشناسید که این موارد به شرح زیر است:

درب‌های ضد سرقت

درب ضد سرقت همان‌گونه که از نامش پیدا است، نسبت به درهای معمولی و حتی در مقایسه با نرده‌های حفاظتی امنیت بیشتری به‌واسطه ویژگی‌های خاص خود در مقابل ورود سارقین دارد. به‌طورکلی ویژگی‌های خاص درب ضد سرقت مربوط به اجزای آن شامل ساختار درب، لولاها، چهارچوب، قفل و جنس در است. درهای ضد سرقت برخلاف درهای معمولی در مقابل هرگونه فشار، برش، اهرم و دست‌کاری قفل دارای ایمنی بالایی هستند. این درها در مقابل آتش، گرما و سرما و نیز صدا عایق خوبی هستند. لازم به ذکر است که قفل ضد سرقت از مهم‌ترین اجزای درب امنیتی به شمار می‌آید و کیفیت آن بسیار مهم است. درواقع به یاد داشته باشید که وجود یک قفل بی‌کیفیت بر روی این درها تا حد بسیار زیادی امنیت آن‌ها را پایین می‌آورد و آن‌ها را به یک در چوبی معمولی تبدیل خواهد کرد. به‌نحوی‌که بهترین درب ضد سرقت که همه استانداردهای لازم را دارد نیز، بدون داشتن یک قفل مناسب نمی‌تواند امنیت لازم را فراهم کند؛ بنابراین همواره توصیه می‌شود که از وجود انواع قفل‌های باکیفیت و استاندارد بر روی درب ضد سرقت خود اطمینان حاصل نمایید.

بیشتر بخوانید : معرفی درب ضد سرقت ضد دیلم

درب‌های آلومینیومی

درب‌های آلومینیومی یا به‌طور دقیق‌تر درب‌های ساخته‌شده از پروفیل‌های آلومینیومی، نوعی از درب هستند که از گذشته تا زمان حال مورداستفاده قرارگرفته‌اند. درواقع این نوع از درب‌ها یکی از انواع قدیمی سازه‌ها به‌حساب می‌آید که نسل اول آن در زمان گذشته طرفداران بسیاری داشته است. نسل اول درب آلومینیومی، با استفاده از میل‌گردهایی به هم متصل می‌شدند که امکان و قابلیت تبدیل به انواع دوجداره را نداشت. به‌این‌ترتیب، برای بالا بردن کیفیت این جنس از درب و پنجره‌ها، نسل دوم آن‌ها که به درب‌های اس تی معروف بود، تولید و وارد بازار شدند. در باب مزایا نیز باید اذعان داشت که آلومینیوم بدون شک قوی‌ترین فلز در دسترس امروز بر روی زمین است، بنابراین درب‌های آلومینیومی قادر به نگهداری از پنل‌های شیشه‌ای بزرگ هستند.

درب‌های فایبرگلاس

فایبرگلاس نوعی الیاف شیشه‌ای است که به‌صورت فیبردار تولید می‌شود و وزن سبکی نسبت به شیشه دارد. این ماده غیرقابل اشتعال است و استحکام بالایی دارد. این الیاف شیشه‌ای با رزین و مواد پلیمری ترکیب می‌شوند و برای تولید محصولات مختلفی ازجمله لوازم حمام، ساخت درب و پنجره و… از این ماده استفاده می‌شود. به‌طورکلی درب‌های فایبرگلاس، یکی از انواع درب ساختمانی هستند که در مکان‌های مختلف ازجمله در داخل ساختمان یا درب ورودی نصب می‌شوند. این نوع از محصولات در شکل ظاهری شبیه به درب‌های چوبی می‌باشند و در ساخت آن‌ها از رایج‌ترین و متداول‌ترین ابزار در بازار استفاده‌شده است. همچنین می‌توان مطرح کرد که انواع درب‌های فایبرگلاس به‌صورت یک لنگه، دو لنگه با مدل‌های ساده یا به‌صورت ترکیبی با شیشه طراحی و به بازار ارائه می‌شوند.

درب‌های ام دی اف

همان‌طور که در ادامه ین محتوا نیز به آن اشاره خواهیم نمود، زیبایی منحصربه‌فرد چوب باعث شده که انتخاب اول بسیار از افراد برای خرید انواع درب‌های ساختمانی، درب ورودی چوبی باشد؛ اما نکته‌ای که ممکن است افراد را از خرید آن منصرف کند، قیمت بسیار بالای درب ورودی چوبی است؛ بنابراین می‌توان اذعان نمود که بهترین گزینه به‌عنوان جایگزین درب ساختمانی ام دی اف است. چراکه با انتخاب درب ورودی ام دی اف باروکش‌ طبیعی، می‌توانید با مبالغی بسیار پایین‌تر، زیبایی درب‌های چوبی را به خانه خود بیاورید. به‌طورکلی انواع درب ورودی ام دی اف شامل ام دی اف باروکش پی‌وی‌سی، ام در اف با برش لیزری و ام دی اف باروکش چوب است؛ اما باید مطرح نمود که قابل‌توجه در مورد درب ورودی ام دی اف، این است که به‌تنهایی برای درب ورودی منزل مناسب نیستند و امنیت قابل‌توجه‌ای را تأمین نمی‌کنند.

درب‌های هیبریدی

جالب است بدانید که این درب‌ها به‌ظاهر شبیه درب‌های چوبی هستند اما درواقع از جنس فوم ساخته می‌شوند. به‌طورکلی درب‌های هیبریدی، نسل تازه درب‌های چوبی بوده که باروکش چوبی، مناسب برای بسیاری از تم‌های طراحی داخلی می‌باشد. از طرفی علاوه بر مسئله زیبایی جنس داخلی فوم آن‌ها، باعث افزایش طول عمر آن‌ها شده و این درب‌ها نیز به‌مانند انواع درب‌های چوبی فقط مناسب ورودی ساختمان هستند و بهتر است برای جاهای دیگر استفاده نشوند. در پایان نیز لازم به ذکر است که پولیش‌کاری این درب‌ها هم بسیار مهم است چراکه در صورت عدم رعایت نکات مهم درباره پولیش‌کاری، درب‌های هیبریدی خیلی زود دچار مشکل می‌شوند.

درب‌های پی‌وی‌سی

درب یو پی‌وی‌سی، نوعی درب دوجداره است که با استفاده از ماده یو پی‌وی‌سی تولید می‌شود. این درب به‌اندازه سایر درب‌های آهنی و آلومینیومی و حتی بیشتر از آن‌ها مقاومت دارد و در ابعاد،‌ طرح‌ها و رنگ‌های بسیار متنوع تولید می‌شوند. این نوع درب‌ها به دلیل مقاومت بالایی که دارند، باعث افزایش امنیت محیط موردنظر شما می‌شوند. درب‌های یو پی‌وی‌سی، عایق خوبی برای حرارت هستند و مانع ورود و خروج هوای گرم یا سرد می‌شود، همین موضوع در زمستان‌ها به باقی ماندن هوای گرم در خانه کمک و درنتیجه از سرد شدن محیط داخلی اتاق جلوگیری می‌کند. در تابستان‌ها نیز، در صورت روشن بودن سیستم‌های سرمایشی و بسته بودن درب‌ها، هوای سرد در خانه باقی می‌ماند. همچنین استفاده از این نوع از درب‌ها امکان نفوذ حشرات و موریانه‌ها در بین درزها را نداشته و به دلیل آنکه اطراف درب‌ها به‌طور کامل بسته و عایق است، نصب آن‌ها مانع از ورود حشرات موذی و جانوران کوچک به داخل اتاق می‌شود.

بیشتر بخوانید : انواع پنجره

درب‌های ضد حریق

همان‌طور که از نام این نوع از درب‌ها نیز کاملاً مشخص است، درب‌های ضد حریق در هنگام بروز اتفاقات ناخوشایندی مانند آتش‌سوزی می‌توانند به حفظ جان و مال ما کمک بزرگی نماید اما علاوه بر این مزیت می‌توانیم موارد دیگری را نیز ازجمله قابلیت محصور نمودن آتش در یک مکان مشخص، جلوگیری از انتشار دود و گازهای سمی و خطرناک و جلوگیری از نفوذ صدا (عایق صدا) را نام برد. به همین دلیل این درب‌های پرکاربرد بهترین گزینه در مواقع ضروری و بحرانی می‌باشد زیرا با ویژگی‌های خاص خود می‌توانند راحتی بیشتری برای افراد به وجود آورد.

درب‌های پی‌وی‌سی

شاید شما نیز شنیده باشید که ارزان و مقرون‌به‌صرفه بودن درب‌های پی‌وی‌سی نسبت به چوب باعث شده که جز محبوب‌ترین و رایج‌ترین انواع درب‌های ساختمانی به شمار برود. جالب است بدانید که اغلب درب‌های پی‌وی‌سی باروکشی از جنس پی‌وی‌سی هستند و متریال پی‌وی‌سی به دلیل مزایای بسیاری که دارد نه‌فقط برای انواع درب‌های ساختمانی بلکه برای پنجره‌ها، کف‌پوش‌ها، دیوار پوش‌ها و… نیز کاربرد دارد. امکان شست و شوی آسان، مقاومت بالا در برابر ضربه و همچنین ضد خش بودن همگی از مزایای درب پی‌وی‌سی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید : ترموود چیست؟

درب‌های چوبی

چوب یکی از قدیمی‌ترین متریال­ها برای ساخت درب است و ازآنجایی‌که درگذشته دسترسی راحتی به این نوع متریال ساختمانی وجود داشته، این نوع از درب‌ها کاملاً نام‌آشنا و ازجمله متریالهای پایه به‌منظور ساخت انواع سازه‌ها می‌باشند. درب‌های ورودی چوبی در دو نوع درب چوبی مدرن و درب چوبی کلاسیک در بازار موجود هستند و به دو صورت درب‌هایی با هسته‌های توخالی یا پر تولید می‌شوند که سطح آن‌ها یا رنگ‌شده یا یک روکش چوبی روی آن‌ها به کار می‌رود. به‌طورکلی قیمت درب چوبی یا به‌عنوان‌مثال قیمت درب پیش‌ساخته چوبی، متناسب با متریال به‌کار‌‌رفته در آن تعیین می‌شود. متریال کلی درب ورودی چوبی، ترکیبات چوب و یا ام دی اف باروکش‌های مختلف است و جنس چوب به‌کاررفته در انواع درب ورودی چوبی، روس، ملچ و راش می‌باشد. استفاده از درب‌های چوبی کماکان موردتوجه است. چراکه درب‌های چوبی بسیار زیبا بوده، عایق خوبی در برابر صدا هستند، نصب و نظافت راحتی دارند و از همه مهم‌تر جذابیتی که رنگ و بافت طبیعی چوب وجود دارد را به‌خوبی نمایش می‌دهند.

درب های ساختمانی

اهمیت انتخاب رنگ و طرح درب داخلی ساختمان

جدای از انتخاب درب ساختمانی و درب لابی که اهمیت خاص خود را دارد، نباید از اهمیت بالای انتخاب درب داخلی ساختمان هم غافل ماند. برای انتخاب درب داخلی باید به جنس درب، ظاهر آن، رنگ درب و مخصوصاً دکوراسیون داخلی خانه توجه داشت، چراکه قرار است این درب‌های داخلی علاوه بر جدا کردن فضاها و تعیین حریم، نقش ویژه‌ای هم در دکوراسیون داخلی منزل داشته باشند.

آشنایی با درب‌های ساختمانی مناسب برای هر اقلیم

همان‌طور که می‌دانید درب مناسب برای مناطق شرجی باید در برابر زنگ‌زدگی و پوسیدگی مقاومت بالایی داشته باشد چراکه اقلیم‌های دارای آب‌وهوای شرجی به‌طور مداوم دارای بارش‌های روزانه خواهند بود، با توجه به همین مسئله نیز می‌توان به انتخاب درب‌های ساختمانی از نوع فایبرگلاس رأی داد. این درب‌ها رطوبت را به‌خوبی تحمل می‌کنند و هرگز پیچ‌وتاب نخواهند خورد بنابراین گزینه مناسبی برای مناطق شرجی و پرباران می‌باشند. در همین راستا همچنین لازم به ذکر است که شما می‌توانید از درب‌هایی با جنس آلومینیوم نیز برای مناطق شرجی نیز استفاده کنید؛ اما در درجه اول درب‌های فایبرگلاس از مقاومت بالاتری برخوردار خواهند بود اما اگر می‌خواهید که انتخاب مقرون‌به‌صرفه‌ای داشته باشید درب‌های آلومینیومی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. از طرفی بهترین درب‌ها برای مناطق کوهستانی و سرد را می‌توان انواع درب‌های فولادی یا همان ضد سرقت استیل دانست. در این میان اما قابل‌ذکر است که درب‌های آلومینیومی نیز برای مناطق کم آفتاب و سرد گزینه مناسب و مقرون‌به‌صرفه‌ای می‌باشند. درواقع درب ساختمانی مناسب مناطق سرد و کوهستانی بایستی از جنس فلز باشد. در باب مناطق گرم و خشک نیز باید به این نکته توجه داشته باشید که همه‌روزه درب شما مدت زیادی در برابر تابش مستقیم آفتاب خواهد بود؛ بنابراین درب انتخابی شما باید به‌گونه‌ای باشد تا در برابر احتمال پوسیدگی بسیار مقاومت کند. بنابراین درب‌های فایبرگلاس برای این مناطق می‌توانند انتخاب مناسبی باشند.

نکات مهم در انتخاب انواع درب‌های ساختمانی

هر خانه و ساختمان برای حفظ امنیت و بازه انرژی به یک درب ورودی مناسب نیاز دارد. از طرفی درب‌های ساختمانی باید در عین زیبایی، مستحکم، قابل‌عرضه و مکمل خانه شما ازلحاظ استایل و رنگ باشد. چراکه ورودی ساختمان اولین مکانی است که افراد با آن روبه‌رو می‌شوند؛ پس انتخاب، دربی مناسب بسیار حائز اهمیت است. بنابراین لازم است بدانید که برای انتخاب درب‌های ساختمانی، لابی‌ها یا ورودی‌ها چند ویژگی مهم را باید مدنظر داشته باشید که این موارد به شرح زیر است:

هم عایق صدا و هم حرارت، المان‌های مهم در انتخاب درب ساختمان

همان‌طور که در بخش اول این مقاله نیز به آن اشاره کردیم، یکی از نکاتی که باید در انتخاب درب‌های ورودی به آن توجه داشت عایق حرارتی بودن درب است. اگر درب ورودی عایق حرارتی باشد در هنگام آتش‌سوزی مانع رسیدن آتش به فضای بیرونی شده و این‌گونه آتش به تمام ساختمان سرایت نخواهد کرد. همچنین درب‌های ورودی باید عایق صوتی نیز باشند تا مانع خارج شدن صداهای داخل ساختمان به بیرون شود و همچنین از ورود صداهای خارج از ساختمان به داخل جلوگیری کند.

زیبایی درب‌های ساختمان یک المان کلیدی در انتخاب

کاملاً مشخص است که شکل ظاهری درب یکی از ویژگی‌هایی مهم در انتخاب آن می‌باشد چراکه زیبایی هر خانه‌ای در اولین لحظه با شکل درب ساختمان محک می‌خورد و از طرفی تناسب بین شکل ظاهری درب با معماری ساختمان امری غیرقابل‌انکار است.

نیاز شما یک در ساختمانی مستحکم است.

به‌طورکلی می‌توان اذعان نمود که یکی از قسمت‌هایی که بیشترین اصطکاک را در ساختمان دارد درب اصلی ساختمان است؛ زیرا این قسمت به دلیل رفت آمد زیاد و یا جابه‌جایی وسایل منزل ممکن است دچار آسیب‌هایی شود، ازاین‌رو باید به این نکته توجه داشته باشید که استحکام دریکی از ویژگی‌های درب ورودی مناسب است که باید در هنگام خرید به آن توجه داشته باشید.

بیشتر بخوانید : معرفی کابینت و انواع آن

به ضد سرقت بودن آن فکر کنید.

اولین و مهم‌ترین عامل برای تأمین امنیت یک‌خانه، درب ورودی ضد سرقت می‌باشد. از میان انواع درب‌های ساختمانی، درب ورودی ضد سرقت به دلیل ساختار آن از مقاومت بیشتری در برابر ضربات فشاری برخوردار است. اصلی‌ترین مشخصه‌ درب ورودی ضد سرقت، متریال و جنس آن است. به‌طورکلی درب ورودی ضد سرقت، ازنظر ساختار کلی، قفل، لولا و جنس با انواع درب‌های ساختمانی متفاوت است. یکی از ویژگی‌‌هایی که امنیت درب ورودی ضد سرقت را تأمین می‌کند، قفل‌های آن است. به‌گونه‌ای که در صورت قفل شدن، غیرقابل باز کردن می‌باشند.

اقلیم منطقه طول عمر درب شمارا تعیین می‌کند.

همواره به یاد داشته باشید که یکی از نکات قابل‌توجه در انتخاب درب‌ها اقلیم منطقه‌ای است که ساختمان شما در آن قرار دارد. درواقع مسلماً درب‌هایی که در مناطق سرد و خشک استفاده می‌شود با درب‌هایی که در مناطق مرطوب مورداستفاده قرار می‌گیرند متفاوت است. چراکه این مسئله می‌تواند نقش مهمی در طول عمر مفید درب خانه شما بازی کند، بنابراین قبل از خرید درب ساختمانی تحقیقات کافی را به‌منظور انتخاب یک محصول قابل‌اطمینان انجام دهید.

جمع‌بندی

همان‌طور که در این مقاله از سری نوشتارهای وب‌سایت سازه یاب مطالعه نمودید، درب‌های ساختمانی معمولاً از جنس‌های چوب، فلزی، فایبرگلاس و یا یو پی‌وی‌سی و … ساخته می‌شوند؛ و بر همین اساس، نیز مهم‌ترین ویژگی که این درب‌ها باید داشته باشند، جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان است. همچنین لازم به یادآوری است که یک درب ساختمانی مناسب از بهترین مواد اولیه ساخته می‌شود تا شرایط تمیز کردن و شستشوی آن به‌سادگی و با نیاز به کمترین وسایل اولیه انجام گیرد. در پایان نیز امیدواریم که این محتوا برای شما عزیزان مفید واقع‌شده باشد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.