محتوا :
همانطور که میدانید نقش بازاریابی در دنیای بهشدت رقابتی امروز، غیرقابلانکار است. از طرفی بازاریابی امروزه حال و هوای جدید گرفته و اهداف و امکانات خود را از حالت سنتی به نوین تغییر داده است. با توجه به همین مسئله نیز در ایران طی سالهای اخیر شاهد رشد و توسعه بهکارگیری روشهای نوین بازاریابی و تبلیغات در پروژههای ساختوساز مسکونی، تفریحی، تجاری، اداری و شهرکها بودهایم که جذب مشتریان وفادار با استفاده از بسترهای الکترونیکی ازجمله مهمترین اهداف در این رویه نوین میباشد. بنابراین در این بخش از سازه یاب به سراغ آشنایی شما عزیزان با مبحث بازاریابی نوین رفته و از اهمیت آن برای شما خواهیم گفت، پس همراه ما باشید.
بازاریابی نوین چیست؟
ﺑﺎزارﻳﺎﺑﻲ با آنکه ﻣﻔﻬﻮﻣﻲ ﺳﺎده دارد اﻣﺎ اﺟﺮای آن ﺑﺴﻴﺎر ﭘﻴﭽﻴﺪه اﺳﺖ و ﺑﺮای حرفهای ﺷﺪن در آن زﻣﺎن و ﺗﺠﺮﺑﻪ ﺑﺴﻴﺎری ﻻزم اﺳﺖ. در همین راستا نیز میتوان مطرح کرد که بازاریابی مدرن یا مارکتینگ نوین در حقیقت روش جامعی است که در آن مارکها و برندها را با مشتری و مخاطبان در دنیای واقعی ارتباط میدهد، سپس نتایج کسبوکار و میزان فروش را با فاکتورهایی مثل استراتژی، خلاقیتهای بازاریابی و تکنولوژیهای مارکتینگ تجزیهوتحلیل و آن را هدایت میکنند.
آشنایی با تفاوتهای بازاریابی مدرن با بازاریابی سنتی
شاید برای شما نیز جالب باشد اگر بدانید که ست گادین کارآفرین و نویسنده سرشناس معتقد است بازاریابی نوین یعنی ابداع یا نوآفرینی، بر اساس همین طرز تفکر بسیاری از شرکتهای نوآور و پیشرو دنیا تیم بازاریابی خود را در فرایند ابداع و توسعه محصول درگیر میکنند. دورانی که یک شرکت پشت درهای بستهی سالنهای تولید، محصولی میساخت و مقابل تیم بازاریابی قرار میداد گذشته است. در بازاریابی سنتی فرایند بازاریابی معمولاً و برخلاف توصیه متخصصان پس از تولید آغاز میشود اما در نوین مارکتینگ بازاریابی قبل از خلق محصول شروعشده و در تمام طول عمر محصول تغییرات و تحولات آن را دنبال میکند. با توجه به همین موضوع نیز شاید این مسئله مهمترین وجه تمایز بازاریابی مدرن نسبت به بازاریابی سنتی باشد، اگرچه بسیاری از پژوهشگران این حوزه مانند رو آلدرسون معتقدند بازاریابی مدرن به معنی کنار گذاشتن همه آموزهها و تجربیات گذشته نیست. همچنین تفاوت مهم دیگری در بازاریابی نوین را از بازاریابی سنتی متمایز میکند نقش تعیینکننده و مؤثر دادهها در تعیین اهداف و شیوه اجرایی فرایند بازاریابی است. استخراج دادهها خصوصاً دادههای قابلاتکا درگذشته یکی از سختترین و پرهزینهترین بخشهای برنامهریزی در بازاریابی بوده است، به شکلی که استخراج دادههای مؤثر برای کسبوکارهای کوچک و متوسط یا ممکن نبوده یا توجیه اقتصادی نسبت به آزمون خطا نداشت، اما امروز مدیرانی بازاریابی با دسترسی به ابزارهای فناورانه، شرکتهای و متخصصان زیاد تحقیقات و نظرسنجی، شیوههای جدید مدیریت دادهها و تبدیل آنها به اطلاعات میتوانند سطوح و ابعاد مختلف مسیر بازاریابی یک شرکت را با کمترین انحراف و خطا محاسبه و بهپیش ببرند. همچنین در روشهای نوین مهمترین ابزارهای یک بازاریاب دیجیتال شبکههای اجتماعی، موتورهای جستجو، تبلیغات برنامهای، ابزارهای آنالیز اطلاعات سایت، شبکههای اینترنتی پولی و پنلهای کاربردی مانند پنل ارسال اس ام اس انبوه با گوشی است در حالی که در بازاریابی سنتی شاهد این گستره ابزارها نیستیم.
آشنایی با انواع بازاریابی نوین در صنعت
بهمنظور درک بهتر حوزه بازاریابی نوین در صنعت لازم است تا با انواع رویههای متنوع بهمنظور این سبک از بازاریابی آشنا شوید که این موارد به شرح زیر است:
بازاریابی پارتیزانی
بازاریابی پارتیزانی یا بازاریابی چریکی یک استراتژی تبلیغاتی است که در آنیک شرکت از تعاملات غافلگیرانه یا غیرمتعارف برای تبلیغ یک محصول یا خدمت استفاده میکند. اصولاً در این نوع بازاریابی از ذهنهای باز و نگرشهای مختلف برای کسب امتیاز درنبرد برای جذب مصرفکنندگان استفاده میشود؛ بنابراین مهمترین اختلاف بین بازاریابی پارتیزانی و سنتی، حالت ذهنی کار است. اگرچه کاملاً مشخص است که در بازاریابی پارتیزانی، فرد به دنبال استفاده از کانالها و روشهای جدید بهمنظور رسیدن به مصرفکنندگان جدید است. این کار دارای اثرهای خاصی است که اثر آن بلندمدت است و منجر به ایجاد همهمه و جنبوجوش میشود. یکی از ویژگیهای بارز و کلیدی که هر تبلیغ چریکی باید دارا باشد غیرمنتظره و خلاق بودن است. درواقع همین مزیت غیره منتظره بودن است که منجر به عکسالعملهای عاطفی چون خنده، شوک و ناراحتی میشود. میتوان با استفاده از گوریلا مارکتینگ یا درواقع همان بازاریابی پارتیزانی، کاملاً به نفع یک کسبوکار استفاده کرد و به ارتقاء یک برند خاص کمک شایانی نمود.
بازاریابی ویروسی
اساس و پایه بازاریابی ویروسی بر مبنای همکاری و نه رقابت شکلگرفته است. در بازاریابی ویروسی شما اطلاعات خود را به اشتراک میگذارید، ارتباطات شخصی و حرفهای خویش را توسعه داده و به دلیل به اشتراکگذاری اطلاعاتی که منجر به تبلیغ و فروش محصول یا خدمات میشود، سود میبرید. در این نوع بازاریابی، سازمان میتواند شبکه تبلیغ و فروش خود را از طریق ارتباطات شخصی و حرفهایی ایجاد کرده و توسط افراد دیگر بهطور تصاعدی رشد دهد.
بازاریابی دهانبهدهان
در این روش، شرکت با استفاده از ارتباطات میان مشتریان، پیام خود را به دیگران ارسال مینماید. امروزه بسیاری از کسبوکارها در سراسر دنیا برای جلب مخاطبهای جدیدشان بهصورت میلیاردی سرمایهگذاری میکنند؛ درحالیکه پتانسیلهای بازاریابی مشتریهای فعلیشان را در نظر نمیگیرند. قدرت پیشنهادهای دهانبهدهان بیشازاندازه است؛ و هنگامیکه راههای مختلفی برای تقویت پایگاه مشتریان فعلی وجود دارد، هیچکدام بهاندازهی بازاریابی دهانبهدهان مؤثر و قوی نیستند. به زبان ساده، بازاریاب دهانبهدهان به دنبال ایجاد یک موضوعی قابلبحث و سپس مشتاق کردن مردم برای صحبت در مورد آن هستند. مردم همانطور که گفتم عاشق مرجع داشتن هستند و به صحبتهای دوستانشان در مسائل مربوط به خرید یک محصول بهراحتی اعتماد میکنند؛ بنابراین میتوان مطرح کرد که بازاریابهای دهانبهدهان به دنبال ایجاد یک زنجیرهی پر از مرجع برای ایجاد ترافیک، سرنخ و یا موقعیتهای فروش برای یک برند میباشد. در پایان نیز لازم به ذکر است که بازاریابی دهانبهدهان نوع خاصی از بازاریابی ویروسی است.
بازاریابی شبکهای
بهطورکلی بازاریابی شبکهای یا نتورک مارکتینگ نوعی شیوهٔ فروش است که در آن کمپانیها محصولات خود را بدون تبلیغات و بدون واسطه به فروش میرسانند و مشتریان پس از خرید در صورت تمایل میتوانند محصولات کمپانی را بازاریابی کنند و سود بگیرند. در چنین روشی از بازاریابی، درآمد هم درازای فروش مستقیم کالا و هم درازای فروش از طریق زیرمجموعه کسب میشود.
بازاریابی حســی
بازاریابی حسی میتواند بهعنوان بازاریابی تعریف شود که حواس مصرفکنندگان را به کار میگیرد و بر تصورات، قضاوت و رفتار آنها تأثیر میگذارد. بازاریابی حسی از منظر مدیریتی میتواند برای ایجاد تحریککنندههای ناخودآگاه مورداستفاده قرار گیرد که تصورات مصرفکننده از مفهوم انتزاعی محصول را شکل میدهد. در سالهای اخیر نقش تجارب حسی در قضاوت و تصمیمگیری موجب افزایش علاقه به بازاریابی همچنین روانشناسی شده است. در بازاریابی تحقیق پراکنده در مورد نقش حسها در رفتار مصرفکننده تحت عنوان بازاریابی حسی یعنی بازاریابی که احساسات مصرفکنندگان را درگیر میکند و بر ادراک، قضاوت و رفتار آنها تأثیر میگذارد. درواقع این نوع از بازاریابی با مصرفکننده در سطوح گوناگون ارتباط برقرار میکند. این سبک بازاریابی نهتنها مبتنی بر ذهن هیجانی مصرفکننده ساخته و طراحی میشود بلکه به ذهن شناختی و حسی وی نیز مربوط میشود.
بازاریابی اینترنتی
همانطور که امروزه با آن آشنایی دارید، بازاریابی اینترنتی بخشی از تجارت الکترونیک است که مدیریت اطلاعات، روابط عمومی، خدمات مشتریان و بخش فروش را در بردارد. بهطورکلی تجارت الکترونیک و بازاریابی اینترنتی از زمانی که دسترسی به اینترنت بهصورت گسترده برای عموم مردم فراهم شد، رواج یافته است.
مروری بر اصول بازاریابی نوین
جالب است بدانید که فعالیتهای ﺑﺎزارﻳﺎﺑﻲ در شرکتها را میتوان ﺷﺎﻣﻞ ﻫﻔﺖ اﺻﻞ ﻛﻠﻲ دانست ﻛﻪ شامل ﻧﻴﺎزﻫﺎ،خواستهها،ﺗﻘﺎﺿﺎﻫﺎ و ﻣﺤﺼﻮﻻت است که در اداﻣﻪ این محتوا ﻫﺮﻛﺪام را بهاختصار ﺗﻮﺿﻴﺢ میدهیم:.
ﻧﻴﺎزﻫﺎ
همانطور که میدانید مهمترین اﺻﻞ در ﺑﺎزارﻳﺎﺑﻲﻧﻴﺎزﻫﺎی ﺑﺸﺮ اﺳﺖ. درواقع ﻧﻴﺎز ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻲ ﺑﻴﺎن اﺣﺴﺎس ﻛﻤﺒﻮد در ﻳﻚ ﻓﺮد میباشد طبیعتاً زمانی که ﺑﺮﻃﺮف ﻧﺸﻮد ﺷﺨﺺ ﻧﺎراﺿﻲ خواهد بود؛ بنابراین با توجه به همین حس نیاز و برطرف نمودن آن است که در ﺟﻮاﻣﻊ ﭘﻴﺸﺮﻓﺘﻪ ﻣﺮدم ﺳﻌﻲ میکنند ﻛﺎﻻﻫﺎﻳﻲ را پیداکرده ﻳﺎ ﺗﻮﺳﻌﻪ دﻫﻨﺪ ﻛﻪ ﻧﻴﺎزﻫﺎی آنها را ﺑﺮﻃﺮف مینماید وﻟﻲ در ﺟﻮاﻣﻊ توسعهنیافته ﻣﺮدم ﺳﻌﻲ میکنند ﻛﻪ ﻧﻴﺎزﻫﺎی ﺧﻮد را ﺑﻪ ﭼﻴﺰﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ قابلدسترس ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻛﺎﻫﺶ دﻫﻨﺪ. پس میتوان اصل اول بازاریابی بهمنظور بهبود در کسبوکارها را شناخت دقیق نیازهای مشتریان دانست..
خواستهها
ازجمله دیگر اﺻﻮل ﺑﺎزارﻳﺎﺑﻲ،خواستههای ﺑﺸﺮ است. در یک نگاه تیزبینانه در جامعه میتوان اذعان داشت که ﻣﺮدم در ﻣﻌﺮض ﻛﺎﻻﻫﺎی ﻣﺘﻨﻮﻋﻲ ﻛﻪ ﻋﻼﻗﻪ و ﺗﻤﺎﻳﻼت آنها را برمیانگیزد، ﻗﺮار دارﻧﺪ و ﺗﻮﻟﻴﺪﻛﻨﻨﺪﮔﺎن ﻛﻮﺷﺶ میکنند ﻛﻪ رابطهای ﺑﻴﻦ آنچه ﺗﻮﻟﻴﺪ میکنند و خواستههای ﻣﺮدم ﺑﺮﻗﺮار ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ. بنابراین شناخت دقیق خواستههای مشتریان در کنار نیازهای آنها میتواند گام مهمی در راستای یک بازاریابی نوین باشد.
ﺗﻘﺎﺿﺎﻫﺎ
ﻣﺮدم اکثراً خواستههای ﻧﺎﻣﺤﺪود،اﻣﺎ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﺤﺪود دارﻧﺪ.بنابراین مسلم است که ﺗﻮﻟﻴﺪاﺗﻲ را اﻧﺘﺨﺎب میکنند ﻛﻪ ﺣﺪاﻛﺜﺮ رﺿﺎﻳﺖﻣﻨﺪی را در ﻣﻘﺎﺑﻞ هزینهای که خرج میکنند، به دست آورند.ﻧﻴﺎزﻫﺎ و خواستهها وﻗﺘﻲ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﻪ ﺗﻘﺎﺿﺎ میشوند ﻛﻪ باقدرت ﺧﺮﻳﺪ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎﺷﻨﺪ.درواقع نکتهی مهمی که در بحث اصول بازاریابی قابلذکر است این است که مصرفکنندگان ﺑﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪات بهعنوان مجموعههای ﭘﺮﻣﻨﻔﻌﺖ مینگرند و مسلماً ﻛﺎﻻﻫﺎﻳﻲ را اﻧﺘﺨﺎب میکنند ﻛﻪ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ و ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ اﺳﺘﻔﺎده را ﺑﻪ آنها بدهد.
ﻣﺤﺼﻮﻻت
ﻧﻴﺎزﻫﺎ،خواستهها و ﺗﻘﺎﺿﺎﻫﺎی ﺑﺸﺮ،اﺷﺎره ﺿﻤﻨﻲ ﺑﻪ اﻳﻦ ﻣﻄﻠﺐ دارد ﻛﻪ ﻣﺤﺼﻮﻻﺗﻲ وﺟﻮد دارﻧﺪ ﻛﻪ میتوانند این موارد را ﺑﺮﻃﺮف ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ بهطورکلی.ﻳﻚ ﻣﺤﺼﻮل ﻋﺒﺎرت اﺳﺖ از ﭼﻴﺰی ﻛﻪ ﺟﻬﺖ اﻃﻼع،اﺳﺘﻔﺎده ﻳﺎ ﻣﺼﺮف ﺑﻪ ﺑﺎزار اراﺋﻪ میشود و ﺑﺘﻮاﻧﺪ ﻳﻚ ﺧﻮاﺳﺘﻪ و ﻳﺎ ﻳﻚ ﻧﻴﺎز را ﺑﺮﻃﺮف ﻧﻤﺎﻳﺪ. از طرفی باید بدانید که ﺗﻤﺎﻣﻲ ﻣﺤﺼﻮﻻت بهطور ﻣﺴﺎوی ﻣﻮرد درﺧﻮاﺳﺖ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ و باکیفیتترین و کم قیمتترین ﻣﺤﺼﻮﻻت در درﺟﻪ اول اﻫﻤﻴﺖ ﺑﺮای ﺧﺮﻳﺪه ﺷﺪن دارﻧﺪ.
ﻣﺒﺎدﻟﻪ
بازارﻳﺎﺑﻲ زﻣﺎﻧﻲ ﺻﻮرت میگیرد ﻛﻪ ﻣﺮدم ﺗﺼﻤﻴﻢ میگیرند ﻧﻴﺎزﻫﺎ و خواستههای ﺧﻮدﺷﺎن را از ﻃﺮﻳﻖ ﻣﺒﺎدﻟﻪ ﺑﺮﻃﺮف ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ. ﻣﺒﺎدﻟﻪ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻲ به دست آوردن ﻛﺎﻻ ﻳﺎ ﺧﺪﻣﺖ ﻣﻮردﻧﻈﺮ از ﻳﻚ ﺷﺨﺺ و دادن ﭼﻴﺰی در ﻣﻘﺎﺑﻞ آن میباشد. درواقع بهمنظور اﻳﻦﻛﻪ ﻳﻚ ﻣﺒﺎدﻟﻪ ﺻﻮرت ﺑﭙﺬﻳﺮد، ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺘﻌﺪدی ﺑﺎﻳﺪ وﺟﻮد داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ بدین معنی که .ﺑﺎﻳﺪ ﺣﺪاﻗﻞ دو ﻃﺮف وﺟﻮد داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ و ﻫﺮ ﻃﺮف ﻧﻴﺰ ﻛﺎﻻ ﻳﺎ ﻣﺤﺼﻮل ارزﺷﻤﻨﺪی ﺑﺮای ﻃﺮف ﻣﻘﺎﺑﻞ در اﺧﺘﻴﺎر داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ،ﻫﺮ ﻃﺮف ﺑﺎﻳﺪ ﺑﺨﻮاﻫﺪ ﺗﺎ ﺑﺎ ﻃﺮف دﻳﮕﺮ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﻛﻨﺪ و هرکدام ﺑﺎﻳﺪ در ﻗﺒﻮل و ﻳﺎ رد ﻣﺤﺼﻮل ارائهشده آزاد ﺑﺎﺷﻨﺪ. با توجه به همین مسئله نیز ﺑﺎزارﻳﺎﺑﻲ نوین به پشتوانه مشتری مداری ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ اﻗﺪاﻣﺎﺗﻲ در ﺟﻬﺖ رﺳﺎﻧﺪن ﺗﻮﻟﻴﺪات،ﺧﺪﻣﺎت و ایدهها ﺑﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻣﺒﺎدﻟﻪ ﻳﺎ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ میباشد.
ﻓﺮوش
ﻓﺮوش ﻳﻜﻲ از ﻋﻮاﻣﻞ و اصول زﻳﺮﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﺑﺎزارﻳﺎﺑﻲ اﺳﺖ. ﺑﻪ ﻋﺒﺎرت دقیقتر ﻓﺮوش انتهاییترین ﻋﻤﻠﻴﺎت در ﻳﻚ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ میباشد وﻟﻲ درعینحال ﺷﺮوع ﻳﻚ راﺑﻄﻪ بلندمدت ﺑﺎ ﻣﺸﺘﺮی اﺳﺖ.جالب است بدانید که در شکلگیری اﻳﻦ راﺑﻄﻪ بلندمدت،بهنحویکه ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﭘﻴﻮﻧﺪ داﺋﻤﻲ ﺑﺎ ﻣﺸﺘﺮﻳﺎن ﺷﻮد ﻣﻬﻨﺪﺳﻲ ﺗﻤﺎﻣﻲ ﻋﻤﻠﻴﺎت ﺿﺮوری اﺳﺖ در همین حوزه نیز.ازجمله اﻗﺪاﻣﺎﺗﻲ ﻛﻪ ﺑﻌﺪ از ﻓﺮوش ﺑﺮای ﺣﻔﻆ ارﺗﺒﺎط ﺑﺎ ﻣﺸﺘﺮﻳﺎن اﻧﺠﺎم میشود، ﻣﻲﺗﻮان ﺑﻪ ﺧﺪﻣﺎت ﭘﺲ از ﻓﺮوش و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ اراﺋﻪ ﺗﺨﻔﻴﻔﺎت ﻧﻘﺪی ﺑﺮای ﺧﺮﻳﺪﻫﺎی ﺑﻌﺪی اﺷﺎره نمود.
اهمیت برقراری ارتباط نزدیک با مشتری در بازاریابی نوین
پیچیده بودن مشتری مدرن به معنی پایان کار بازاریابی نیست. در حقیقت آنچه در مارکتینگ نوین بهعنوان یک اصل در نظر گرفته میشود آن است که بدون شک ما باید توقعات بالای مشتری را پذیرفته و تسلیم شویم. تسلیم شدن به این معنی که چون نمیدانیم در یک جامعهی آماری نیاز مردم به چه نوع محصولی با چه ویژگیهایی است، از بازاریابی دست کشیده و راه خودمان را برویم؛ بلکه باید با مشتری ارتباط نزدیکتری برقرار کرده تا دریابیم او دقیقاً چه میخواهد. این مسئله بدین معنی است که تعریف مخاطب یا مشتری از توقعاتی که از محصول دارد، چیست و چه ویژگیهایی نظر او را بیشتر جلب میکند؟ بهاینترتیب میتوانیم ارتباط خود را با مخاطب عمیقتر کرده و تجربیات بهتری از ارتباط تنگاتنگ با مشتری در افزایش نرخ فروش به دست آوریم. شاید کسب این سطح از اطلاعات برای بازاریابان کار دشواری باشد که البته هست؛ اما بهطور متوسط 94% از تیمهای بازاریابی شرکتهایی که از این اصل مارکتینگ نوین استفاده کردهاند به افزایش 19% نرخ فروش رسیدهاند که رقم قابلتوجهی است.
اهمیت استفاده از رسانههای دیجیتال بهمنظور مارکتینگ نوین
به تجربه میدانیم که امروزه یک فرد معمولی روزانه بهطور متوسط هشت ساعت کار میکند و در این مدت با رسانههای دیجیتال بسیاری در ارتباط است. با توجه به همین ارتباط رسانهای مارکتینگ نوین یعنی بهرهگیری از این تعداد ساعت حضور فعال افراد در فضاهای دیجیتالی و خودی نشان دادن بهمنظور کسب نتیجه موردنظر در کسبوکار. درواقع ابزار قدرتمند رسانهی دیجیتال کمک میکند برندها در چندین و چند رسانه و کانال ازجمله وبسایتها، رادیو و تلویزیون حضورداشته باشند و هرروز بیشتر شناخته شوند. طبق آمار 78% از شرکتهایی که از همهی رسانههای دیجیتال در دسترس خود استفاده کردهاند با افزایش چشمگیر نرخ فروش روبهرو بودهاند؛ بنابراین باید به این مسئله توجه عمیقتری داشته و اهمیت آن را دستکم نگرفت.
آشنایی با مزیتهای بازاریابی نوین
هر شیوه از بازاریابی مزایا و معایب خود را دارد؛ اما گسترش استفاده از ابزارهای دیجیتال حتی میان مردم عادی نیز باعث شده تا همه شرکتها و برندها به فکر معرفی خود با روشهایی ساده در دنیای مجازی باشند. درواقع با توجه به اینکه این درصد در سالهای اخیر افزایش زیادی را تجربه کرده، میتوان گفت که نسبت به بسیاری از روشهای تبلیغاتی و بازاریابی، برتریهایی دارد که در این بخش از سازه یاب منباب مهمترین ویژگیهای بازاریابی نوین صحبت میکنیم که این موارد به شرح زیر است:
• دادههای بهدستآمده از بازاریابی نوین قابلیت اندازهگیری دارند و بهراحتی با آمار و ارقام سنجیده میشوند. همچنین میتوان از این دادهها بهمنظور دسترسی به سطح وسیعی از مخاطبان و برقراری ارتباط با آنان استفاده نمود.
• بازاریابی نوین نسبت به وسعت عملکرد، بسیار ارزان هستند و اغلب کسبوکارها به ابزارهای آن دسترسی دارند. در چنین حالتی طبیعی است که این برتریهای ساده اما کاربردی کمک میکند تا سرعت رشد خود را چند برابر کنید.
جمعبندی
در این مقاله از سازه یاب تلاش کردیم تا بهطور مختصر ولی کاربردی به مهمترین مواردی که در بازاریابی مدرن مدنظر است اشارهکنیم. درواقع آنچه در این نوشتار به آن اشاره شد این است که تقریباً در اکثر حوزهها رقابت نسبت به گذشته بیشتر و شدیدتر شده و هزینههای بازاریابی سنتی به دلیل استفاده از ابزارها و شیوههای قدیمی زیادتر شده است. چراکه امروز تعامل با مخاطبان و توجه به نقطه نظرات او تنها یک مزیت نیست، یک اصل غیرقابلحذف از فرایند بازاریابی است. همچنین هوشمند کردن فعالیتهای ساده و تکرارشونده، انتظاری است که اگر به آن پاسخ درست و بهموقع داده نشود، باعث خواهد شد مشتریان زیادی به سمت سایر رقبا بروند.