محتوا :
از زمانی که هنر شیشه سازی کشف شد تا به امروز، شیشه ها یکی از مهم ترین بخش های زندگی اجتماعی ما بوده اند. هزاران محصول و کالا از شیشه ساخت می شود و هیچ وقت هم محبوبیت خود را از دست نداده است. اما صرف نظر از زیبایی خاص شیشه، این محصول در ساختمان سازی نیز کاربردهای فراوانی دارد.
اگر خودتان در یکی از مشاغل ساختمانی مشغول به کار هستید، احتمالا به خوبی می دانید که مرحله ی نصب شیشه و پنجره یکی از مهم ترین مراحل نازک کاری ساختمان است و باید دقت ویژه ای در مورد آن به کار برد.
اما اجازه بدهید کمی هم راجع به انواع شیشه های ساختمان صحبت کنیم. اگر تمایل دارید که اطلاعات بیشتری راجع به این موضوع به دست آورید، توصیه می کنیم ادامه ی این مطلب را از دست ندهید.
انواع شیشه ساختمانی
همان طور که می دانید در هر ساختمان و در هر جایی از خانه ممکن است که از شیشه های متفاوتی استفاده شود. به همین دلیل است که تنوع خیلی خوبی در شیشه های ساختمانی شاهد هستیم. تلاش کرده ایم که در ادامه به برخی از مهم ترین انواع شیشه اشاره کنیم. با ما همراه باشید.
شیشه فلوت: یکی از خام ترین حالت های شیشه، شیشه فلوت است که ضخامتی برابر 2 الی 20 میلی متر دارد و برای مصارف زیادی به کار می برد. در واقع این شیشه بسیار شکننده و ابتدایی است و به عنوان ماده ی خام دیگر شیشه ها به کار می رود.
نکته اینجاست که اگر بخواهند همین شیشه فلوت را سکوریت و نشکن بکنند، باید در همین حالت تمام عملیات های ظریف کاری روی آن را انجام بدهند و سپس آن را نشکن و سکوریت کنند چرا که بعد از این مرحله دیگر امکان هیچ گونه تغییری روی شیشه وجود نخواهد داشت.
باید بدانید که شیشه های فلوت ناخالصی های زیادی دارند و معمولا ظاهر تمیز و شفافی هم ندارند. در واقع نوعی رنگ سبز درون این شیشه ها دیده می شود و دقیقا به همین علت با نام شیشه سبز نیز شناخته می شوند.
شیشه طرح دار یا مشجر
حتما شما هم دیده اید که در گذشته از شیشه های مشجر و طرح دار برای درب حمام و دستشویی استفاده می شد. این شیشه ها به خاطر طرحی که داشتند، اجازه نمی دادند که از بیرون به داخل محیط دید وجود داشته باشد. علاوه بر این اجازه ی ورود نور را نیز می داد.
ترکیب اصلی ساخت شیشه ی مشجر، ماسه سیلیس، کربنات سدیم و آهک است. این مواد را با هم ترکیب می کنند و سپس ذوب می سازند. در نهایت نیز به دستگاه شیشه گری داده می شوند. اما سوال اصلی اینجاست که چگونه این طرح ها را روی شیشه ایجاد می کردند. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که جهت انجام این کار از غلطک هایی طرح دار استفاده می شد. این غلطک ها را روی شیشه ی مذاب شده می کشیدند و در نهایت طرح مورد نظر روی شیشه حک می شد. طرح مورد نظر می توانست هر چیزی باشد و بیشتر به سلیقه مشتری انتخاب می شود. ممکن است برش شیشه نیز در ابعاد مورد نظر سفارش دهنده باشد.
شیشه مات یا سند بلاست
یکی از جدیدترین و بهترین شیشه هایی که در بازار وجود دارد، شیشه های مات است که از روش سند بلاست برای مات کردن آن ها و ایجاد طرح استفاده می شود. اما برای سند بلاست کردن، نوعی ماسه ی خاص را با فشار زیاد روی شیشه می پاشند و در نهایت همین کار، منجر به مات شدن شیشه می شود. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که سطح شیشه های ماتی که با سند بلاست مات شده اند، کمی حالت مخملی دارد چرا که پاشش ماسه روی شیشه باعث به وجود آمدن چاله های ریز می شود. در نتیجه شست و شو و تمیز کردن این نوع شیشه ها کمی ممکن است سخت باشد.
بیشتر بخوانید : پنجره و انواع آن
شیشه ساتینا
اگر بخواهیم یکی از محبوب ترین شیشه های موجود در بازار را نام ببریم، احتمالا باید به شیشه مات ساتینا اشاره کنیم که بیشتر مواقع در خانه ها و ساختمان هایی به کار می رود که استایلی مدرن و مینیمال دارند.
این شیشه نیز مثل شیشه سند بلاست مات است اما فرق بزرگی که با شیشه سند بلاست دارد این است که سطح بیرونی آن بسیار صاف و یکدست کار شده است و اصلا فضای خالی یا شفاف ندارد. در واقع تکنولوژی به کار رفته در ساخت شیشه ساتینا بسیار پیشرفته و جدید است و قابل قیاس با دیگر شیشه هایی که تا به این جا معرفی کردیم نخواهد بود.
برای ساخت این شیشه، آن را در هیدروفلوئوریک اسید غرق می کنند. البته می توان از اسیدهای ساینده ی دیگر نیز استفاده کرد. زمانی که این عملیات روی شیشه صورت می گیرد، چاله های بسیار ریزی روی شیشه ایجاد می شود که البته با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیست و همین چاله ها، سطحی صاف و بسیار یک دست برای شیشه ساتینا ایجاد می کنند.
شیشه های لمینت مات
نوعی از شیشه وجود دارد که به نام لمینت شناخته می شود و برای مات کردن آن ها از دو روش استفاده می شود. در روش اول فقط طلق میان شیشه ها مات می شود و خود شیشه ها شفاف هستند. یکی از اصلی ترین دلایل استفاده از چنین روشی برای مات کردن شیشه های لمینت شده این است که تمیز کردن و شست و شوی آن ها را بسیار ساده می کند.
روش دیگر مات کردن شیشه لمینت این است که خود شیشه ها را مات می سازند و از یک طلق برای اتصال آن ها استفاده می شود. این نوع شیشه ها تقریبا هیچ گونه دیدی به داخل محیط نمی دهند و کاملا مات هستند. اگر می خواهید برای اتاقی خصوصی( مثل اتاق کنفرانس یا مدیر) شیشه بخرید، احتمالا بهترین گزینه ی شما، همین شیشه لمینت مات است.
شیشه سوپر کلیر
یکی دیگر از شیشه های مرغوب موجود در بازار ایران، شیشه سوپر کلیر است که اتفاقا صادر هم می شود و در قیاس با شیشه های فلوت کیفیت خیلی بهتری دارد و درجه ناخالصی آن کمتر است. در ضمن رنگ سبز این شیشه نیز کمتر دیده می شود.
باز هم باید اشاره کنیم که این شیشه ها را باید قبل از نشکن کردن، سوراخ کاری و برش کاری کرد. بیشتر مواقع بعد از این که شیشه های سوپر کلیر را سکوریت کردند از آن ها در معماری استفاده می شود. در ضمن نباید فراموش کرد که شیشه های سوپر کلیر بعد از نشکن شدن، به شدت مقاوم می شوند و امنیت خوبی را برای سازه به وجود می آورند.
شیشه رنگی
تقریبا امروزه در هر جایی می توان شیشه های رنگی را مشاهده کرد. از هنرهای تزئینی گرفته تا معماری! یکی از اصلی ترین ویژگی های شیشه های رنگی این است که به جای عبور دادن نور، آن را به خود جذب می کنند و فضایی جالب و زیبا به محیط می دهند.
حتما شما هم به خانه های تاریخی رفته اید که بیشتر از پنجره های رنگی برای سازه استفاده کرده اند و فضایی آرام و جذاب برای محیط ساخته اند.
به طور کلی دو روش کلی برای رنگی کردن شیشه ها وجود دارد. اولین روش این است که رنگ را به ترکیب اصلی ساخت شیشه اضافه می کنند و اجازه می دهند که با آن پخته شود. روش دوم هم به این شکل است که شیشه های بی رنگ و خام را داخل ماده ای مذاب از شیشه های رنگی فرو می برند و به این ترتیب آن را رنگی می کنند.
البته برای رنگی کردن شیشه های لمینت شده نیز می توان از طلق مابین رنگی استفاده کرد. به این ترتیب خود شیشه بی رنگ باقی می ماند و فقط طلق آن، باعث می شود که شما شیشه را رنگی ببینید.
شیشه مات شونده یا هوشمند
حتما شما هم دیده اید که برخی از شیشه ها با جذب نور می توانند تغییر رنگ بدهند. به این شیشه های مات هوشمند نیز می گویند. با استفاده از جریان برق شیشه مات می شود و یا این که روشن خواهد شد..کافیست یک دکمه را فشار دهید. این شیشه ها بیشتر مواقع به شکل لمینت هستند. در حقیقت این نوع شیشه ها بسیار نوین و جدید هستند و بیشتر مواقع در ساختمان های نوساز مدرن به کار می روند.
بیشتر بخوانید : انواع درب ساختمانی
شیشه آینه ای یا رفلکتیو
حتما شما هم تا به حال شیشه های ساختمان ها را دیده اید که بعضاً تصویر آسمان و دیگر ساختمان ها را در طول روز انعکاس می دهد. این شیشه ها که با نام شیشه های آینه ای نیز شناخته می شوند، معمولا در نمای بیرون خانه کار می شوند و اجازه نمی دهند که نور زیادی به داخل ساختمان نفوذ کند. در طرفی که نور می تابد هم خاصیت آینه ای پیدا می کنند. در هنگام شب نیز که نور داخل خانه بیشتر از بیرون است، این خصوصیت برعکس می شود و داخل محیط قابلیت رویت می شود.
معمولا شیشه های آینه ای را نیز مثل شیشه ی عادی می سازند اما بعد از اتمام کار، روی آن ها را با فلزاتی مثل آلومینیوم، مس یا نیکل و نقره می پوشانند.
شیشه سکوریت
شاید یکی از بهترین و رایج ترین شیشه های موجود در بازار باشد. شیشه سکوریت که با نام شیشه نشکن نیز شناخته می شود، مقاومت و ایمنی بسیار بالایی به همراه می آورد. به همین دلیل است که از آن در جاهای مختلفی از منزل ( مثل شیشه بالکن) استفاده می شود. زمانی که این شیشه ها دچار شکستگی می شوند، به صورت تکه های بسیار ریز در می آیند که امکان بریدگی پوست با آن ها بسیار کمتر است. به همین دلیل علاوه بر ساختمان سازی، در صنایع بسیار متفاوت دیگری نیز به کار می رود. البته باز هم باید اشاره کنیم که اگر شیشه سکوریت ساخته شد، دیگر نمی توان روی آن خرج کاری یا طراحی انجام داد.
یکی دیگر از معایب بزرگ شیشه های سکوریت این است که گاهی مواقع ممکن است بدون هیچ دلیلی دچار شکستگی شود که به اصطلاح میگویند شیشه سکوریت دچار خودکشی شده است. این اتفاق ممکن است به خاطر ناخالصی در مواد به کار رفته در آن، ترک برداشتن آن و عوامل دیگر باشد.
شیشه لمینت
یکی دیگر از شیشه های بسیار مرغوب بازار، شیشه ی لمینت است که معمولا از پرس کردن دو یا چند لایه ی شیشه یا طلق ساخته می شود و عموما به دلیل استحکام بسیار فوق العاده ی آن ها در جاهایی استفاده می شوند که بحث مقاومت و ایمنی بسیار مهم است. می توان از هر نوع شیشه ای برای لمینت کردن آن ها استفاده کرد.
بیشتر بخوانید : نورپردازی ساختمان
یکی از بهترین ویژگی های شیشه های لمینت شده این است که بعد از شکستن دچار فروریختگی نمی شوند و آوار شیشه ای درست نمی کنند. در حقیقت این مسئله به خاطر همان طلق میان لایه های شیشه است. زمانی که شیشه می شکند، ذرات شکسته ی آن به طلق می چسبند و نمی افتند. به همین خاطر است که یکی از بهترین مصالح برای ساختمان هایی که در مکان های زلزله خیز هستند، شیشه لمینت شده است.
در نهایت باید اشاره کنیم که شیشه ها می توانند انواع و اقسام بسیار بیشتری داشته باشند. برخی از تولید کننده ها، شیشه های مختلف را با هم ترکیب می کنند و محصولی کاملا نو به دست می آورند. مهم این است که بدانید که شیشه ی مورد نظر را می خواهید در کدام قسمت از خانه استفاده کنید.
خرید شیشه
در صورتی که خود فروشنده ی مصالح ساختمانی مثل شیشه هستید و نیازمند این هستید که مشتریان خود را شناسایی کنید، می خواهیم به شما بانک اطلاعات ساختمانی سازه یاب را معرفی کنیم. این وب سایت، اطلاعات تمام ساختمان های در حال ساخت تهران و کرج را گردآوری کرده است. همانطور که میدانید این ساختمان ها و سازندگان آنها، مشتریان بالقوه ی شما به عنوان فروشنده ی شیشه ساختمانی به حساب می آیند. با به دست آوردن اطلاعات این ساختمان ها، می توانید استراتژی بهتری برای فروش محصولات خود داشته باشید.