بلکا

تزئین دیوارهای خانه بخش مهمی از کارهایی است که شما باید برای زیباتر شدن خانه تان انجام دهید. خوشبختانه در حال حاضر تنها انتخاب شما، این نیست که دیوارها را رنگ کنید. محصولات متنوع و خیلی زیادی به بازار عرضه شده اند که می توانند کار تزیین و زیباتر شدن دیوارهای منزلتان را به عهده بگیرند.

یکی از این محصولات بلکا است. حتما شما هم نام این محصول را شنیده اید و می دانید که طرح ها و رنگ های متنوع بلکا باعث شده است تا یکی از محبوب ترین محصولاتی باشد که جایگزین رنگ شده است. اما سوال اصلی اینجاست که بلکا چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ در کجا می توان از بلکا استفاده کرد و اساساً چه خصوصیات و ویژگی هایی دارد!

در ادامه ی این مطلب می خواهیم به طور مفصل راجع به این موضوع صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

بلکا روی دیوار

بلکا چیست؟

بلکا نوعی پوشش ابریشمی یا پنبه ای است که در ترکیب با مواد دیگر، شکل یک پوشش را به خود می گیرد و می توان از آن روی دیوار یا سقف یا سطوح مختلف دیگر استفاده کرد. در واقع این پوشش کاملا طبیعی است و مزایای طبیعی بودن را با خود به همراه می آورد.

این محصول در جاهای مختلف ایران با نام های پتینه یا رومالین نیز شناخته می شود. به هر صورت این محصول یکی از با کیفیت ترین چیزهایی است که برای تزئین دیوارها و سقف منزل می توانید به کار بگیرید.نکته ای که باید بدانید این است که بلکا نسبت به رنگ یا کاغذ دیواری، محصولی طبیعی تر است و سالم تر و بهداشتی تر به نظر می آید. به همین خاطر است که تا به این حد محبوبیت پیدا کرده است.هم چنین نباید از یاد برد که نصب و اجرای بلکا خیلی ساده تر و راحت تر از رنگ روغن یا کاغذ دیواری است.

بیشتر بخوانید : دکوراسیون منازل و انواع آن

برای اجرای بلکا نیازمند زیرکاری خاصی ندارید. می توانید دیوارهای کهنه و قدیمی خود را به راحتی با بلکا بپوشانید و آن ها را نوسازی کنید. تنوع رنگ و طرح های بلکا نیز به قدری زیاد است که می تواند تمام سلیقه ها را پوشش دهد.

بلکا قیمت پایین تری نسبت به دیگر محصولات تزئینی دیوار دارد و سریع تر اجرا می شود. همچنین لازم به ذکر است که بلکا مقاومت و استحکام خیلی خوبی هم دارد که آن را در مقام بالاتری نسبت به دیگر محصولات تزئینی دیوار و سقف قرار می دهد.

مزایای بلکا

یکی از اصلی ترین مزایایی که بلکا به همراه دارد، این است که می تواند دیوارهای خانه را عایق حرارتی، صوتی و سرما کند. این مسئله به خاطر ساختار ابریشمی بلکا است که می تواند به خوبی جلوی صدا یا حرارت را بگیرد.

هم چنین مقاومت بلکا در برابر آتش و حریق بسیار بالاست و به همین خاطر امنیت محیط را نسبت به آتش سوزی بالاتر می برد.برخلاف تصور خیلی از عامه، بلکا بوی خاصی ندارد و کاملا طبیعی و بهداشتی است. بنابراین اگر از بوی رنگ و روغن و تینر خوشتان نمی آید، احتمالا یکی از انتخاب های خوب شما، همین بلکا است.

مقاومت بلکا در برابر ضربه نیز بسیار بالاتر است. دیوار رنگ خورده، ممکن است با یک ضربه ی کوچک دچار فرورفتگی شود اما دیواری که پوشش بلکا دارد، به سادگی دچار آسیب نخواهد شد.یکی دیگر از بزرگ ترین مزیت های بلکا این است که می توان آن را شست. تصور نکنید که چون بلکا از جنس ابریشم است نمی توان آن را شست. شست و شوی بلکا به هیچ وجه منجر به لکه شدن دیوار نخواهد شد. بنابراین با خیال راحت آن را بشویید.

از دیگر ویژگی های مثبت بلکا این است که به خاطر ساختار خاص خود، خواص ضد الکتریسیته ساکن دارد. اصلی ترین مواد تشکیل دهنده ی بلکا، فیبر و آنتی استاتیک است.هم چنین بلکا خیلی کمتر از دیگر پوشش ها، گرد و غبار را به خود جذب می کند. بنابراین نیازی به تمیزکاری مداوم آن نخواهد بود. در واقع بلکا دیرتر کثیف می شود.

بیشتر بخوانید : روش های نقاشی ساختمان و انواع رنگ های ساختمانی

یکی از بزرگ ترین نکات مثبت بلکا که در هیچ محصول دیگری یافت نمی شود، این است که به سادگی و بدون دانش تخصصی فنی قابل ترمیم خواهد بود. کافیست مقداری از بلکا را روی سطح آسیب دیده قرار داده و سپس صاف کنید.

هم چنین می توان از بلکا برای ترمیم سطوح آسیب دیده ی دیوار نیز استفاده کرد که ویژگی فوق العاده ای به حساب می آید. هزینه ی انجام این کار، نسبت به دیگر روش ها بسیار پایین تر و به صرفه تر است.

در آخر این که، از ویژگی های دیگر بلکا می توان به کاهش بازتاب نور اشاره کرد. بلکا در برابر حرارت، صدا و برودت محیط را عایق سازی می کند.

یکی از اصلی ترین ویژگی هایی که هر الیافی دارد این است که می تواند محیط را عایق سازی کند. به همین خاطر است که سال هاست که از الیاف های مختلفی مثل پشم شیشه در دیوار یا سقف استفاده می شود تا آن ها را عایق سازی کنند.

یکی از اصلی ترین دلایلی که این مواد به عنوان عایق جا افتاده اند، این است که به هرحال صدا، حرارت یا برودت در داخل فضاهای خالی موجود در ساختار این مواد، ساکن می شوند و به این ترتیب به دام می افتند.

بلکا یکی از بهترین مواد عایق ساز دیوار و سقف است که سال هاست به کار می رود. اگر نگران اتلاف انرژی حرارتی در فصول سرد سال هستید، بلکا می تواند بهترین محافظ دیوار یا سقف شما باشد. در فصل گرما نیز همین کارکرد را خواهد داشت و هوای خنک را داخل منزل نگه می دارد و به این ترتیب بهترین عملکرد ممکن را در فصول سرد و گرم خواهد داشت.

رنگ های بلکا

انواع بلکا

همان طور که گفتیم بلکا ممکن است انواع مختلفی داشته باشد. اما دو تا از اصلی ترین محصولات بلکا به بلکای ابریشمی و بلکا سلولزی تقسیم می شوند:

بلکا ابریشمی:

اصلی ترین مواد تشکیل دهنده ی بلکای ابریشمی، پنبه سلولز، الیاف ابریشمی و نخی است. زمانی که این مواد را با هم ترکیب می کنیم، نوعی ماده خمیری شکل به دست می آید که پس از پوشش دیوار خشک شده و حالت ابریشمی پیدا می کند.

بلکا سلولزی:

نوع دیگری از بلکا نیز هست که از پنبه سلولز، خرده کاغذ و پارچه به دست می آید. همان طور که می بینید، مواد خام اولیه بلکا، محصولات دور ریختنی و ارزان است. به همین دلیل قیمت نهایی آن ها ارزان خواهد شد.

رنگهای بلکا

از ابتدای متن هم گفتیم که رنگهای بلکا به شدت متنوع و زیبا هستند. شما می توانید هر طرح و رنگی را که در ذهن دارید، تهیه کنید. اگر یک بلکا ساده میخواهید، میتوانید سفارش دهید! اگر به دنبال رنگ های سرد یا گرم هستید، می توانید به راحتی آن ها را تهیه کنید و خلاصه با هر سلیقه ای که دارید، محصول بلکای مورد نظر شما قابل سفارش خواهد بود.

یکی از مهم ترین نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که گاهی ترکیب رنگ ها و طرح های بلکا، به سلیقه ی خود نصاب آن نیز برمی گردد. بنابراین اگر ایده ای برای تزیین دیوارهای خود با بلکا ندارید، از نصاب خود کمک بگیرید.

ترمیم بلکا

در ادامه می خواهیم به طور کامل و مرحله به مرحله توضیح دهیم که اگر بلکای شما دچار آسیب شد، باید چگونه آن را ترمیم کنید. قبل از هر چیزی باید بدانید که ترمیم بلکا اصلا نیازمند اطلاعات یا دانش خاصی نیست. بنابراین می توانید خودتان دست به کار شده و در صورتی خرابی یا آسیب بلکا، آن را ترمیم کنید.

مرحله ی اول : در ابتدا محل آسیب دیده ی سطح بلکا را آب پاش خیس کنید.

مرحله ی دوم : پنج الی هفت دقیقه منتظر بمانید. زمانیکه بلکا شل شد، می توانید خیلی ساده و راحت آن را از سطح جدا کنید. حواستان باشد که فقط بلکای همان محدوده را بردارید.

مرحله ی سوم: از همان پودر بلکایی که برای سطح دیوار استفاده کرده اید، مقداری برداشته و آب و کمی چسب رزین مخلوط کنید تا یک خمیر به دست بیاید. یادتان باشد که این خمیر نباید خیلی شل یا خیلی غلیظ باشد. در حدی باشد که بتوان به سادگی آن را روی سطح کشید.

مرحله ی چهارم: به مقدار کافی از این خمیر برداشته و به محل خراب بلکا بمالید. سپس با استفاده از ماله یا هر وسیله ی صاف دیگر، سطح آن را با دیگر بخش های دیوار یکدست و صاف کنید.

بلکا روی سطوح آهنی

اگر می خواهید که بلکا را روی سطح آهنی ( مثلا یک درب) استفاده کنید، باید به چند نکته دقت داشته باشید. مثلا باید بدانید که دیوار آهنی خیلی زود زنگ می زند. بنابراین قبل از اجرای بلکا روی سطح آهنی بهتر است آن سطح را با رنگ روغنی پوشش دهید.

بلکا روی شیشه یا آلومینیوم

اصلی ترین و مهم ترین نکته در اجرای بلکا روی شیشه یا آلومینیوم این است که نباید سطوح آن ها چرب باشند. چربی باعث می شود که بلکا نتواند به خوبی به سطح بچسبد. هم چنین باید دقت داشته باشید که از خمیرهای غلیظ تر بلکا جهت سطوح شیشه ای یا آلومینیومی استفاده کنید.

بلکا روی سطوح کنیتکس روغنی و رنگ روغن

یکی از ساده ترین و بهترین سطوحی که می توان روی آن ها بلکا را نصب و اجرا نمود، سطوحی است که رنگ روغنی دارند. البته باید دقت داشته باشید که این سطوح، نباید پوسیده باشند. چرا که به این ترتیب کار اجرای بلکا، به قدری کافی مقاوم و مستحکم نخواهد بود.

بلکا روی سطح سیمانی

اگر می خواهید که روی یک سطح سیمانی ( مثل دیوار سیمانی) بلکا را اجرا کنید، باید دقت داشته باشید که خمیرتان به اندازه و کافی باشد. به هرحال سطوح سیمانی معمولا ناصاف هستند و یکدست نمی باشند. به همین خاطر است که باید خمیر بلکای بیشتری برای مسطح کردن آن ها به کار برد. البته چسبندگی بلکا روی سطوح سیمانی بسیار ساده و راحت است .

بلکا روی سطح گچی

یکی دیگر از بهترین سطوحی که می توان روی آن بلکا را اجرا نمود، سطوح گچی و یا سیمان نرم است. این گونه سطوح، نیازمند زیرسازی خاصی برای اجرای بلکا ندارند و به سادگی قابل انجام هستند. بنابراین اگر می خواهید ساختمانی را بسازید، بعد از مرحله ی گچ کاری، میتوانید مستقیما به سراغ اجرای بلکا بروید.

بلکا روی دیوار

بلکا روی دیوار، بستگی زیادی به جنس دیوار دارد. همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم، هر سطحی ممکن است برای اجرای بلکا مناسب نباشد. اما با قاطعیت می توان اشاره کرد که یکی از بهترین سطوح برای اجرای بلکا روی دیوار، سطوح گچی، سطوح رنگ روغنی یا سیمانی است.

بلکا چیست

قیمت بلکا

همان طور که در ابتدای همین متن نیز اشاره کردیم، یکی از ارزان ترین محصولاتی که برای پوشش و تزیین دیوار می توانید به کار بگیرید، بلکا است. چرا که تمامی مواد خام اولیه ی آن ارزان است. اما قیمت بلکا به چه صورت محاسبه می شود؟

اول از همه باید بدانید که اجرای و نصب بلکا به صورت متراژی محاسبه می شود. اما قیمت خود پودر بلکا نیز به صورت کیلویی محاسبه می شود.

اما بلکا دو دسته دارد: بلکای ابریشمی و بلکای عادی ( سلولزی)! بلکای ابریشمی به خاطر مرغوبیت بیشتر قیمت بالاتری دارد. به طور کلی هر کیلو پودر بلکای ابریشمی حدود 37 الی 40 هزار تومان است. علاوه بر این باید هزینه ی رزین و دیگر مصالح مورد نیاز برای ساخت ترکیب را نیز حساب کنید.

همچنین دستمزد اجرا کار بلکا را نیز نباید فراموش کنید که طبیعتاً بر حسب متراژ خواهد بود.

بلکای عادی نیز بسته به نوع و کیفیت خود از حدود 15 الی 20 هزارتومان در بازار عرضه می شود.

در نهایت این که اگر تخصصی در رابطه با اجرای بلکا دارید و به دنبال پروژه های خوب برای کار هستید، توصیه می کنیم سری به وب سایت سازه یاب و البته بانک اطلاعاتی قوی آن بندازید. شما می توانید اطلاعات تمامی پروژه های در حال ساخت تهران را به دست آورید. علاوه بر این، می توانید سوالات خود را در رابطه با بانک اطلاعاتی سازه یاب با کارشناسان ما درمیان بگذارید. کافیست با شماره های مندرج در وب سایت تماس بگیرید.

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.